Verdenskongressen for biblioteks- og informationsområdet er stedet for ny viden og seneste tendenser. Den holdes i juli i Dublin. Skal I med?
Benyt lejligheden til at mødes, dele erfaringer og blive inspireret samt lære nyt – evt. med egen poster (ansøg til 18. marts). Kongressen tiltrækker delegater fra hele verden, her samler den internationale organisationen IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) fagfolk, politikere og eksperter på området for bl.a. at drøfte nødvendig udvikling, guidelines og standarder, og her kan man høre om de nyeste biblioteker og trends samt besøge udstillingen med aktuelle bud på service og driftsløsninger fra leverandører, men også tjekke særlige projekter fra enkelte biblioteker og andre aktører bl.a. med posters.
Program og planlægning
Kongressen finder sted fra tirsdag 26. til fredag 29. juli. Det vil sige, er man aktiv i et af IFLA’s mange fagkomitéer, som flere danskere er, begynder aktiviteterne allerede fra mandag den 25. og sidder man i de styrende organer som eksempelvis Governing Board starter det hele søndag den 24.
Programmets mange sessions og indslag er endnu ikke offentliggjort og vil være klar i maj, men på https://2022.ifla.org kan det overordnede program ses. Den officielle åbning ligger tirsdag morgen og caucus-møder afholdes samme dag kl. 18 for eksempel det fælles Nordic Caucus. Møder og sessions afvikles tirsdag til torsdag, mens fredag rummer plads til at se og besøge irske biblioteker.
Registrering
Er jeres bibliotek selv medlem af IFLA eller/og er I medlem af Danmarks Biblioteksforening er deltagergebyret på 560 Euro til 5. april, herefter stiger det til 680 indtil 22. juli og vælger man først at registrere sig on-site vil prisen være 805 pr. delegat. Se alle priser for både medlemmer, ikke-medlemmer og ledsagere m.fl., og registrer jer på https://2022.ifla.org .
I IFLA og i Dublin er man lige nu spændte på hvor mange, der deltager i den første fysiske kongres i to år. Både naturligvis i forhold til eventuel ny covid-19 smittebølge men også på grund af situationen omkring Ukraine. Hvor 2020 blev aflyst og WLIC 2021 var virtuel på grund af pandemien, satser IFLA og de irske værter dog på, at man igen kan møde op, og på at både små og store møder og debatter kan gennemføres.
■ Overvejer jeres bibliotek og eventuelt lokale politikere at deltage, er det nu der skal gang i de lokale drøftelser. Ikke siden WLIC 2019 i Athen har det som følge af corona været muligt at afholde den fysiske verdenskongres, der nogle år samler mellem 3.000 og 4.000. Delegaterne er først og fremmest biblioteks- og informationsfagfolk men fra Danmark og andre nordiske lande samt fra værtslandet ses også politikere. Det kan allerede nu røbes, at WLIC 2023 afholdes i Holland, i Rotterdam. Formentlig i august, hvor konferencen normalt ligger.
I slutningen af juni udsender Danmarks Biblioteksforening som før et sæt programanbefalinger og anden praktisk information.