Klimafolkemødet 2023

02.09.2022 Middelfart - Klimafolkemødet 2022

Skrevet af

14. august, 2023
Download hele magasinet som pdf:

Danmarks største mødested for den offentlige klimadebat holder til på KulturØen i Middelfart.

Her mødes borgere, beslutningstagere, brancher og organisationer med fokus på at skabe klimahandling sammen. Klimafolkemødet er for alle og finder sted 31. august til 2. september.

Hvad er på programmet?

På Klimafolkemødet “- præsenterer forskerne den nyeste viden, virksomhederne viser de mest effektive eksempler, og det er her både unge og ældre kommer, ser, lytter, spørger, forstår, smager, oplever – og får tro på, vi har en vej, hvis vi står sammen og handler både kollektivt og individuelt.” Målet er at skabe fælles resultater.

Klimafolkemødet er således både folkeligt, politisk og fagligt. Og klimakampens største arena for praktisk inspiration her i landet. “Vi skaber inspiration ved at forbinde folk, skabe fest og kulør, give plads til det nye, tage de faglige debatter og vise de videnbaserede eksempler”, lyder det på klimafolkemoedet.dk. Her kan program for alle dagene findes.

Sæt tænderne i en pariser-aftale-toast, bliv klogere på, hvordan DU i din hverdag kan bidrage til den grønne omstilling, og kom og oplev magtkritisk disco-rap med MC Dommedag og Klimahystaden. Sådan lyder blot et mikroskopisk udpluk af programmet for Klimafolkemødet 2023.

I år deltager flere end 150 arrangører, 100 boder, 12 scener, tre workshop-scener, grønt streetfood-marked og elbil-festival med 275 arrangementer fordelt over de tre dage i Middelfart.

KLIMA 23

Klimafolkemødet sponseres af Region Syddanmark og Middelfart Kommune, mens en lang række arrangører og organisationer bidrager med indhold til programmet – se mere på klimafolkemoedet.dk.

Jesper Theilgaard på scenen i en debat arrangeret af bibliotekerne. Foto fra Klimafolkemødet 2022.


Bibliotekerne på Klimafolkemødet

Igen i år er DB2030-netværket, de store bæredygtige biblioteksprojekter og en række biblioteker med, når der sættes fokus på omstilling og mulige initiativer.

Bibliotekerne har et stort telt torsdag og fredag. Velkommen til en fantastisk mulighed for at netværke og til at hente inspiration til verdensmålsarbejdet lokalt. Både i vores eget telt og i alle de andre telte og boder, hvor en lang række mulige samarbejdspartnere vil være til stede.

Turkis Scene hedder bibliotekernes telt. Her sættes særligt fokus på, hvordan borgere og biblioteker i fællesskab kan bidrage til den bæredygtige omstilling. Der vil være bæredygtige installationer, kreative workshops, samtalesaloner og litteraturarrangementer. Aktiviteterne er mange og meget forskellige – fra aggressivt broderi, collografi til up-cycling, forfattersamtaler og debatter.

Hvad koster det?

Klimafolkemødet er gratis at deltage i, og alle er velkomne. I fællesskab bemandes bibliotekernes telt i de to dage. Det er nemlig et fælles projekt – og noget, vi skaber sammen. Bibliotekerne betaler for egen transport, mad og eventuel overnatning.

Pia Gunilla Park fra Guldborgsund-Bibliotekerne med en ung deltager i biblioteksteltet på Klimafolkemødet 2022.

Der er endnu flere biblioteker med i år, hvilket er glædeligt og viser bibliotekernes store lokale opbakning til den grønne og bæredygtige omstilling.

Mødested

Vi ses i Biblioteksteltet (Turkis Scene i programmet). Teltet er placeret tæt på KulturØ-pladsen og vandet. Helt præcist er adressen: Havnegade 6 i Middelfart.

■ På gensyn! Middelfart Kultur & Bibliotek, Tænketanken Fremtidens Biblioteker/SAMMEN OM VERDENSMÅL, UGE17 og Chora 2030 – Kamilla Uttrup, Kira Gilling Hansen, Thomas Sture Rasmussen og Kristine Fjord Tolborg.

Public Library of the Year 2024

Skal jeres nye biblioteksbyggeri nomineres til årets bibliotek, eller er der et andet biblioteksbyggeri du vil nominere?

De kommunale budgetter og bibliotekets samfundskraft

Biblioteket skal rykkes op på dagsordenen. Budgetkataloger er på vej, og i kommunerne går drøftelserne om midler og muligheder på drift og anlæg i 2025 i gang fra april. ...

Sønderborg Værtsby Bibliotekspolitisk Topmøde 2024

BESØG MULTIKULTURHUSET! Folk stod i kø på havnen for at være med til åbningen af Multikulturhuset. “Vi har nu fået nogle helt fantastiske faciliteter for kultur og kunst. ...

Interview – EBLIDA står et godt sted

Vi bliver involveret i flere EU-projekter, vi laver vores egen EU-ansøgning, og vi øger vores tilstedeværelse i Bruxelles, fortæller Mikkel Christoffersen, den nye direktør ...

Man kan regne med bibliotekerne

Også i AI-tider, fastslår Annette W. Godt i forlængelse af “Er der nogen, der vil være med” – debatten om bibliotekernes informationsopgave i dag. Men med ...

Set fra MIN stol: Kalundborg – vejen til en moderne innovativ videns- og oplevelseskommune

Kalundborg Kommune er inde i en gennemgribende udvikling! Fra at have været en mindre havneby i Vestsjælland til at være den største havneby på Sjælland med ny industri og ...

Grundloven har 175-års jubilæum

Og bibliotekerne er indbudt til fejringen. Med en bevilling på 9,7 millioner over fire år fra Nordea-fonden vil GRUNDLOVSFESTEN.dk engagere skoler, biblioteker, boligforeninger ...

Havneparken og Pakhuset i Kalundborg tager form

Nye rammer om kultur og bibliotek på vej i den gamle købstad i Nordvestsjælland. I 2015 blev en kornsilo fra 1903 på havnen i Kalundborg revet ned, og det skabte et nyt åbent ...