Klimafolkemødet 2023

02.09.2022 Middelfart - Klimafolkemødet 2022

Skrevet af

14. august, 2023
Download hele magasinet som pdf:

Danmarks største mødested for den offentlige klimadebat holder til på KulturØen i Middelfart.

Her mødes borgere, beslutningstagere, brancher og organisationer med fokus på at skabe klimahandling sammen. Klimafolkemødet er for alle og finder sted 31. august til 2. september.

Hvad er på programmet?

På Klimafolkemødet “- præsenterer forskerne den nyeste viden, virksomhederne viser de mest effektive eksempler, og det er her både unge og ældre kommer, ser, lytter, spørger, forstår, smager, oplever – og får tro på, vi har en vej, hvis vi står sammen og handler både kollektivt og individuelt.” Målet er at skabe fælles resultater.

Klimafolkemødet er således både folkeligt, politisk og fagligt. Og klimakampens største arena for praktisk inspiration her i landet. “Vi skaber inspiration ved at forbinde folk, skabe fest og kulør, give plads til det nye, tage de faglige debatter og vise de videnbaserede eksempler”, lyder det på klimafolkemoedet.dk. Her kan program for alle dagene findes.

Sæt tænderne i en pariser-aftale-toast, bliv klogere på, hvordan DU i din hverdag kan bidrage til den grønne omstilling, og kom og oplev magtkritisk disco-rap med MC Dommedag og Klimahystaden. Sådan lyder blot et mikroskopisk udpluk af programmet for Klimafolkemødet 2023.

I år deltager flere end 150 arrangører, 100 boder, 12 scener, tre workshop-scener, grønt streetfood-marked og elbil-festival med 275 arrangementer fordelt over de tre dage i Middelfart.

KLIMA 23

Klimafolkemødet sponseres af Region Syddanmark og Middelfart Kommune, mens en lang række arrangører og organisationer bidrager med indhold til programmet – se mere på klimafolkemoedet.dk.

Jesper Theilgaard på scenen i en debat arrangeret af bibliotekerne. Foto fra Klimafolkemødet 2022.


Bibliotekerne på Klimafolkemødet

Igen i år er DB2030-netværket, de store bæredygtige biblioteksprojekter og en række biblioteker med, når der sættes fokus på omstilling og mulige initiativer.

Bibliotekerne har et stort telt torsdag og fredag. Velkommen til en fantastisk mulighed for at netværke og til at hente inspiration til verdensmålsarbejdet lokalt. Både i vores eget telt og i alle de andre telte og boder, hvor en lang række mulige samarbejdspartnere vil være til stede.

Turkis Scene hedder bibliotekernes telt. Her sættes særligt fokus på, hvordan borgere og biblioteker i fællesskab kan bidrage til den bæredygtige omstilling. Der vil være bæredygtige installationer, kreative workshops, samtalesaloner og litteraturarrangementer. Aktiviteterne er mange og meget forskellige – fra aggressivt broderi, collografi til up-cycling, forfattersamtaler og debatter.

Hvad koster det?

Klimafolkemødet er gratis at deltage i, og alle er velkomne. I fællesskab bemandes bibliotekernes telt i de to dage. Det er nemlig et fælles projekt – og noget, vi skaber sammen. Bibliotekerne betaler for egen transport, mad og eventuel overnatning.

Pia Gunilla Park fra Guldborgsund-Bibliotekerne med en ung deltager i biblioteksteltet på Klimafolkemødet 2022.

Der er endnu flere biblioteker med i år, hvilket er glædeligt og viser bibliotekernes store lokale opbakning til den grønne og bæredygtige omstilling.

Mødested

Vi ses i Biblioteksteltet (Turkis Scene i programmet). Teltet er placeret tæt på KulturØ-pladsen og vandet. Helt præcist er adressen: Havnegade 6 i Middelfart.

■ På gensyn! Middelfart Kultur & Bibliotek, Tænketanken Fremtidens Biblioteker/SAMMEN OM VERDENSMÅL, UGE17 og Chora 2030 – Kamilla Uttrup, Kira Gilling Hansen, Thomas Sture Rasmussen og Kristine Fjord Tolborg.

Public Library of the Year 2024

Funktionel og bæredygtig arkitektur, kreative it-løsninger og en styrket lokal kultur er i fokus, når verdens bedste folkebibliotek skal udpeges.

Kommunerne bør bruge det økonomiske løft til at prioritere bibliotekerne

Folkebibliotekerne er en del af svaret på tidens udfordringer. Regeringen og KL har for nylig indgået aftale om kommunernes økonomi, hvor kommunerne får det højeste ...

Demokratiet i krise

Når man ser ud på verden af i dag, kan man godt blive lidt forstemt. Særligt når man som jeg, og mange andre biblioteksmennesker, er demokrati- og ...

2024: Efterårets opgaver før KV25

Hvilke opgaver står kommunerne over for det sidste efterår, før kampen om pladserne i byrådene for alvor går i gang op til KV25? Hvad med demokrati, læsefærdigheder, børn ...

Hvad er et folkebibliotek i dag?

Et videns- og litteraturhus. Relevans og troværdighed. Et investeringsprojekt i stimulering af læsning. “Det er altid en god idé at gå på biblioteket”, fastslår Helle ...

Rødovre Bibliotek – Sammen om muligheder og udfordringer i ikoniske rammer

Knap syv km fra Københavns centrum ligger Rødovre Kommune med et af Danmarks verdenskendte ikonbiblioteker. Biblioteket er tegnet af den store danske arkitekt Arne Jacobsen og ...

Kommentar: Folkebibliotekernes udlån i stigning

Folkebibliotekerne gjorde det ifølge årsstatistik 2023 godt sidste år. Benyttelsen er i stigning, og man er i fuld gang med at indhente efterslæbet fra under ...

Nye tal om fysiske besøg og fysiske folkebiblioteker

31,1 mio. biblioteksbesøg i 2023. Tjek de nyeste tal fra Danmarks Statistik om folkebibliotekernes aktiviteter sidste år. Hvor mange besøgte bibliotekerne: Det samlede antal ...