Kloden. En verden af fantasi, leg og læring

Skrevet af

Hellen Niegaard

13 april, 2015

Dokk1 får egen legeplads i første sals højde: Kloden. Den opføres på det store udendørs dæk, der omkranser førstesalen på Dokk1 syv meter over jorden. Legepladsen er målrettet hele familien som et sted, hvor børn og voksne kan lege sammen.

Når Dokk1 åbner i 2015, får Aarhus nemlig ikke kun et nyt, stort hovedbibliotek og Borgerservice samt 1.000 nye parkeringspladser i et fuldautomatisk parkeringsanlæg ved den nye havnefront. Byens børn og voksne kan desuden glæde sig til at springe fra isflage til isflage, klatre på den syv meter høje bjørn, stå ansigt til ansigt med den kinesiske drage, tage sig en afrikansk gyngetur eller krybe i ly under vingerne af den gigantiske, vestindiske havørn.

Det er alt sammen elementer i Dokk1’s spektakulære legeplads doneret af Sallingfondene i efteråret 2012 og udmøntet af den danske virksomhed Monstrum.

Jordomrejse på biblioteket
Kloden forbinder Aarhus med resten af verden. Uanset om man er barn eller voksen, er legepladsen et sted, hvor man kan være sammen, lege, drikke kaffe, slappe af og møde andre. Ligesom legepladsens forskellige legeelementer rækker Kloden ud over byens grænser og forbinder Aarhus med resten af verden.

På dækket skabes fem primære legeområder, der hver repræ-senterer en specifik verdensdel og tilbyder forskellige legemuligheder. På denne måde får man forskellige legeoplevelser alt efter i hvilken retning, man leger. De fem områder forbindes med en jordomrejse rundt om huset, markeret i dækket og krydret med fortællinger og sjove facts.

Det er for alle. I udformningen af legepladsen er der lagt vægt på at give børn med særlige behov eller handicap mulighed for at være en del af legen.

Hver 5. dansker i digitalt limbo

Vi må stille krav til en demokratisering af teknologiudviklingen. Godt nok er Danmark udråbt til verdensmester som digitaliseret land men vores løsninger og systemer efterlader ...

Vi skal til valg

LEDER Ethvert valg er en fejring af demokratiet. Derfor skal vi selvfølgelig byde folketingsvalget velkommen. Også selvom det betyder, at en række politiske forlig indgået hen ...