Med børnebiblioteket som vært

Skrevet af

Tine Vind

24 oktober, 2012

Når store begivenheder skal fejres i kommunerne, skal bibliotekerne også markere sig! Ballerup var i februar og marts 2011 rammen om den store folkelige begivenhed Melodi Grand Prix og ikke mindst Børne Melodi Grand Prix, hvor hele byen samlede sig om at markere begivenhederne bredest muligt. Lige fra kirke til butikscenter.

Alle kulturinstitutionerne var også med og samarbejdede om at få præsenteret så mange kulturtilbud som muligt for borgerne, herunder særligt bibliotekerne.
Udover udstillinger, arrangementer og quiz for de voksne biblioteks- brugere havde Ballerup Bibliotekerne inviteret til en kæmpefest for 100 børn i alderen 8-12 år. De voksne var ikke inviteret, men blev henvist til voksenafdelingen, hvor de kunne drikke kaffe og orientere sig i bibliotekets tilbud. De fleste valgte dog at lade børnene feste alene med bibliotekspersonalet.

Vi var samtidig så heldige at få Ramasjang-bussen på snigpremiere-besøg; den skal køre rundt til centralbibliotekerne og 10-12 øvrige biblioteker for at sende direkte tv fra programmet Ramasjang LIVE. Bussen er festligt indrettet og beregnet på at afvikle tv, fungere som rullende spillested og meget mere. En oplagt mulighed for at sætte det lokale præg og understøtte samarbejdet mellem biblioteker og public service. Ramasjang-bussen er et samarbejde mellem en række biblioteker, tv-station og Styrelsen for Bibliotek og Medier.

Det var 100 meget spændte børn, der i stiveste puds mødtes sidst på eftermiddagen lørdag den 5. marts for at feste og dyste i forskellige quizzer. Og ikke mindst at lære dansetrin, næsten ligeså flotte som det, der vises på tv. Der var underholdning ved tidligere Børne MGP-deltagere og ikke mindst konkurrencen om, hvilke fire børn, der var så heldige at kunne vinde billet til at overvære selve Børne MGP-showet, var populær. De øvrige festede på Ballerup Bibliotek, der havde omdannet en hel væg til storskærm, så man live kunne følge begivenheden direkte.

Der var meget stor interesse for besøget af Ramasjang og MGP-fest blandt både børn og forældre og ingen tvivl om, at biblioteket dels fik præsenteret en ny side af sig selv dels også fik fat i andre målgrupper, end dem vi ellers kender.

 

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har snart sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...