Mød biblioteket på gaden

Skrevet af

Hellen Niegaard

16 juni, 2014

Under parolen ‘Hvis borgerne ikke kommer til litteraturen, må litteraturen komme til borgerne’ har Hillerød Bibliotek sammensat et helt læseprogram. Kommunen er udpeget som en af tolv modelkommuner i ministerens landsdækkende og flerårige projekt. Målet med Danmark Læser er at nå nogle af de 40 procent af befolkningen, der sjældent eller aldrig læser en bog.

"Hillerød læser” går ud på at vække læseglæden ved at skabe positive læseoplevelser og gøre litteraturen tilgængelig, uproblematisk og appellerende. Med dette og andre projekter får borgerne nye muligheder for at møde litteraturen på en nem, bekvem og gratis måde – også uden for biblioteket.

Fantastisk mulighed
Med Peder Bisgaard (A), kulturudvalgsformand, ved styret – godt hjulpet af fra venstre Tove Damgaard, Thorbjørn Zeuthen Thisted, Karin Orry og Merete Wiuff, alle fra biblioteket – gik startskuddet til ‘Hillerød Læser’ mandag den 19. maj på Torvet. Ud over et cykellad fyldt af spændende bøger medbragtes hårde skyts i form af lækre karameller. Peder Bisgaard, også medlem af DBs Repræsentantskab, kalder kampagnen en fantastisk mulighed. Ikke bare for at læse en god bog, men også for at borgere og bibliotek, henholdsvis borgere og borgere kan komme i kontakt med hinanden på nye måder.

En række små arbejdspladsbiblioteker og læsetilbud til boligområdet Kongevænget er andre initiativer. Desuden etableres læsegrupper bl.a. for ordblinde. Undervejs føres logbog i form af reportageartikler – om projekternes og de medvirkendes udvikling. Til slut udgives det hele som e-bog og lydbog. 22 af bibliotekets ansatte er på forskellig vis involveret i de mange projekter, de vil i dialog med mindst hver 20. hillerødborger.

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...