Nyt fra de indre DB-linjer

Skrevet af

18. oktober, 2011
Hvordan skal DB se ud i fremtiden?
Danmarks Biblioteksforening inviterer nu alle medlemmer og andre til at bidrage med forslag til den kommende foreningsstruktur.
På en ny blog – http://strukturdebat2011.blogspot.com – kan man se de tre udviklingsmodeller eller spor, som foreningens forretningsudvalg sammen med regionsforeningernes bestyrelser drøftede tidligere i år, og selv komme med idéer. Det er planen, at en ny og opdateret struktur skal vedtages i 2013, så den kan få effekt fra næste valgperiode, dvs. DBs generalforsamling i marts 2014.
 
På Danmarks Forskningsbiblioteksforenings årsmøde den 15-16. september foreslog DF’s formand Michael Cotta-Schønberg, universitetsbibliotekar og vicedirektør ved Det Kgl. Bibliotek, forsamlingen under den organisatoriske debat, at man indleder et egentligt samarbejde med Danmarks Biblioteksforening. Han sagde bl.a.: “Som årene går, bliver det påfaldende, hvor lidt konkret samarbejde DF har med den store danske biblioteksorganisation Danmarks Biblioteksforening, og der bør nok – ikke mindst fra vores side – arbejdes på at udvikle dette samarbejde.”
I første omgang, forlyder det fra DBs direktør Michel Steen-Hansen, skal de to foreninger mødes og drøfte mulighederne for fælles udviklingsprojekter omfattende både både folke- og forskningsbibliotekerne.

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget