ORDet er dit. DB Kampagne 2018

Skrevet af

16. august, 2018

Biblioteker kan mange ting, og de fleste handler om ORD. Tekster i fagbøger, digte, fortællinger – og om møder, hvor folk udveksler ORD og taler om verden eller den store litteratur – det talte, det sungne og det skrevne ORD, ORD i alle afskygninger.

Det fejrer landets biblioteker i Danmarks Biblioteksuge´18 ved at give dig ORDet!

I juni inviterede Danmarks Biblioteksforening og bibliotekerne i ca. 90 af landets kommuner alle borgere – store og små – til at nominere deres helt eget yndlingsord; ord som betyder noget særligt for dig. Eller et ORD som gør dig glad, eftertænksom, eller som du bare ikke kan få ud af hovedet, eller ord som på anden vis betyder noget for dig som menneske, på www.danmarksbiblioteker.dk.

Hen over sommeren samles alle de indkomne bud, og blandt disse udvælges 9 yndlingsord af en til lejligheden særligt sammensat ORDjury.

De 9 udvalgte yndlingsord præsenteres i den afsluttende finale, hvor alle kan være med til at kåre vinderORDet, og dermed danskernes yndlingsord.

Det sker i Danmarks Biblioteksuge ´18 i uge 37. Her kan kampagnen opleves i hele landet via de lokale biblioteker. Målet er, at få kampagnen ud i alle hjørner af landet fra banegårde til børnehaver og fra bondegårde og biblioteker.

Vi opfordrer til at rulle biblioteket ud på mange og mangfoldige måder.

 

 

ORDet er dit!

 

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget