Overvældende og fuldstændig forrygende. Alle bør prøve det mindst en gang!

Skrevet af

Ane K.Schlage

13 oktober, 2014

Overvældende, er nok det ord der bedst dækker førstehåndsindtrykket på verdenskonferencen for 2014. Fuldstændigt forrygende, må være det prædikat, jeg sætter på hele oplevelsen.

IFLA står for International Federation of Library Associations and Institutions, og hvert år afholder de World Library and Information Congress (WLIC).  Og hvilke erfaringer har jeg så gjort mig omkring det at være til en IFLA konference, og hvad har jeg oplevet, som andre skal vide?

Planlægningen
Det er en rigtig god idé at starte planlægningen i god tid. Allerede i januar begyndte jeg at holde mig orienteret på IFLAs hjemmeside, hvor de lagde alle tidsfrister og oplysninger om konferencen op. Her kunne man finde overnatningsmuligheder, flyforbindelser og i det hele taget få assistance i forbindelse med sit ophold.

Programmet
Selvfølgelig havde IFLA udarbejdet en app, hvor programmet for konference var tilgængelig. Her kunne man se, hvor der foregik hvornår, og markere det, man gerne ville se. Og ikke mindst finde ud af om der var sammenfald mellem det, man havde valgt, og så må man jo vælge. Der er meget stor spredning i emnerne, der bliver holdt oplæg om, og det kan varmt anbefales at overvære en session med et emne, man måske ikke lige brænder vildt for. Jeg fik f.eks hørt om, hvordan man ved hjælp af lysteknologi har fundet skjulte oplysninger på selve United States’ Declaration of Independence fra 1776 og andre fantastiske ting.

Selve kongrescentret
På hele kongresområdet stod der hjælpsomme frivillige parat til at guide en det rigtige sted hen. Ved alle indgange, trapper, hjørner og det nærmeste busstoppested, var der en hær af folk med letgenkendelige turkise veste, som var parate til at hjælpe. Det eneste tidspunkt, jeg var en lille smule i knibe, var, da jeg skulle regne ud, hvordan oversætterheadsets fungerer. Der missede jeg lige et par minutter af et kinesisk oplæg. I det hele taget er jeg imponeret over, hvor velsmurt et maskineri hele kongressen var.

Kulturel aften
En fest bestående af folk fra biblioteksverdenen kan måske godt lyde lidt tam. Men tilsæt god vin, masser af lækker mad og dans, og så kører det. Til den kulturelle aften var der rig mulighed for at komme til at tale med andre end lige ens rejsefæller. Og samtaleemnet var jo også lige til at gå til: Libraries!

Det bør være alle forundt, at deltage på WLIC bare én gang. Ikke alene bliver man virkelig inspireret, men man får også lige genopfrisket, at biblioteker er en vigtig faktor, når det kommer til understøttelse af demokrati og uddannelse.

Hver 5. dansker i digitalt limbo

Vi må stille krav til en demokratisering af teknologiudviklingen. Godt nok er Danmark udråbt til verdensmester som digitaliseret land men vores løsninger og systemer efterlader ...

Vi skal til valg

LEDER Ethvert valg er en fejring af demokratiet. Derfor skal vi selvfølgelig byde folketingsvalget velkommen. Også selvom det betyder, at en række politiske forlig indgået hen ...