Roskildes nye ROCKBIBLIOTEK

Skrevet af

14. august, 2011
Med indvielsen af et nyt, fælles RockBib på Dronning Margrethes Vej 14 og en række konkrete og nyskabende musiktilbud i maj er samarbejdet mellem bibliotek og museum kommet godt fra start.
 
Rockbiblioteket 2011
En helt ny scene. Et ‘backstage-område’, hvor man kan fordybe sig med musikmagasiner og -bøger. Lytteposter og info-plancher med viden om dette og hint inden for musikken. Indbydende sofaer, hvor man kan slænge sig med sit yndlingsband i ørerne. Roskilde Musikbibliotek har inden for den sidste måned undergået stor forvandling.
 
Frem til Danmarks Rockmuseum åbner på Musicon med sit eget bibliotek, vil RockBib fungere som Rockmuseets satellit i midtbyen. På RockBib tester rockmuseet og musikbiblioteket nye måder at formidle på med lytteposter, scene og backstage. Alle erfaringer bringes med til Musicon, når RockBib flytter ud på Musicon som en del af Danmarks Rockmuseums åbning i 2014.
 
Ny scene
På den nye scene bliver der også mulighed for at opleve mindre events så som små koncerter, film, konkurrencer, musikquizzer, debatter og foredrag. Lokale musikere, samarbejdspartnere og andre borgere inviteres til at komme med gode forslag til, hvad scenen ellers kan bruges til. Har du selv en god idé, så send en sms til 1999. Skriv BIB ROCK efterfulgt af din besked i tekstfeltet.
 
Unikt samarbejde
Ideen om at knytte museum og bibliotek fysisk sammen er banebrydende og ligger helt i tråd med Roskilde Bibliotekernes visioner for de kommende år.
Bibliotekschef Mogens Vestergaard fortæller:
– “Vi prioriterer samspil med resten af byen meget højt. Vi vil gerne bidrage til dynamik og liv i byen, og vi er hele tiden på udkig efter nye, relevante partnerskaber. Det nye RockBib er et godt eksempel på, at samarbejde på tværs kaster mange gode tilbud af sig, ikke mindst for borgerne i Roskilde”.
 
Også borgmester Joy Mogensen (A) ser positivt på samarbejdet mellem Roskilde Bibliotekerne og Rockmuseet:
– “RockBib understøtter én af Roskilde Kommunes hovedstrategier, nemlig strategien om at udvikle “det musiske Roskilde”. Det handler om at prioritere og samle de mange stærke kulturelle kræfter, som Roskilde Kommune rummer. Med bibliotekets 500.000 besøgende om året og Rockmuseets faglige viden og dynamik, skal det blive spændende at følge udviklingen i de kommende år.”
 
Også internationalt har samarbejdet mellem Rockmuseet og biblioteket skabt opmærksomhed. I september 2010 blev det hædret med The InterregIVB North Sea Region Programme’s internationale pris for “Best Collaboration Award 2010”.
 
 

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget