Sommerlæsning med Annette W. Godt

Skrevet af

13. juni, 2019

Min historie. Michell Obamas biografi (2018)
Min Historie er allerede downloadet, og en anbefaling fra en kollega gør, at jeg næsten ikke kan vente med at gå i gang med den: “Jeg er nærmest blevet afhængig af at lytte til Min Historie af Michelle Obama. Det er Ellen Hillingsø, der har indtalt den, og hun har bare en fantastisk stemme, perfekt som den ‘danske stemme’ til Michelle Obama. Historien er virkelig interessant, og jeg kan ikke beslutte mig for, om det er opvæksten, værdier og uddannelse før tiden i Det Hvide Hus eller den både sympatiske og stærke fortælling om livet som præsidentfrue, mor og sundhedsforkæmper, der er det mest fængende ved bogen.” Læs selv.

Kvinden i kahyt 10 af Ruth Ware (2016)
Også en Ruth Ware krimi er klar. Man går aldrig galt med en god krimi, men når det er sommer, så skal det helst ikke være alt for blodigt, og grusomheds-faktoren skruer jeg helst lidt ned i mit valg af læsning. Heldigvis har jeg vildt dygtige kollegaer, som ved præcis, hvad de skal finde til mig, når jeg har brug for en bog med Agatha Christie stemning og helst vil fordybe mig i at gætte på Who Done It. I år bliver det derfor Kvinden i kahyt 10 .

Vesten mod verden af Rune Lykkeberg (2019)
Hvert år lover jeg mig selv at læ-se et større værk, noget der udfordrer de små grå. En af de store klassikere eller noget faglitteratur inden for et særligt emne. I år ligger Rune Lykkeberg klar på natbordet. En bog, der gennem læsninger af blandt andet Harry Potter og The Hunger Games, fortæller den kulturhistorie, som er konteksten for det 21. århundredes politiske konflikter i Vesten, og er en læseoplevelse, jeg ser hen til.

Devil’s Daugther af Liza Kleypas (2019)
Ingen ferie uden en ordentlig omgang eskapisme. Hjernen skal have ro og det klarer Liza Kleypas helt sikkert… Galante herrer, store kjoler og romantik i spandevis vil jeg starte ferien med, for så er der for alvor dømt afslapning.

Rigtig god sommer og rigtig god læselyst!

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget