Sommerlæsning med Jane Jegind

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

16 juli, 2018

Ready Player One af Ernest Cline (2011)
– er blevet lidt af en kultbog i USA og er filmatiseret i 2018. Handlingen foregår i 2044 i et samfund, der ikke har meget struktur og velfærdssamfund over sig, hvor størstedelen af tilværelsen er flyttet online i en virtuelle verden kaldet OASIS. En ung dreng deltager i jagten på at finde den nøgle, der giver adgang til at arve rettighederne til hele online-universet. Undervejs knyttes en gruppe unge sammen i et stærkt, virtuelt venskab.
Det går op for dem, at de kun kan klare det sammen og ved at turde stole på hinanden. Historien er pakket ind i fantastiske henvisninger til 80’erne – ikke mindst fra popkulturen og den digitale verdens tidlige univers – hvem husker ikke pacman, der faktisk spiller en central rolle i at redde vores hovedperson. En gribende, sjov og spændende bog, der er svær at lægge fra sig.

Oprindelse af Dan Brown (2017)
– endte jeg med at læse i et stræk. Når du først er begyndt, er du nødt til lige at tage næste side med. Dan Brown har igen igen skrevet en forrygende fortælling om professor Robert Langdons trængsler for at finde frem til sandheden denne gang med start i Guggenheim museet i Bilbao. Som vanlig kommer han på flugt, en hæsblæsende jagt gennem skjulte symboler, moderne kunst, ekstrem religion og skjult historie.

Vandflammens Saga af Jennifer Donnelly
– anbefaler min datter: Det er en serie på fire bøger, der handler om en verden under havet. Hovedpersonen er prinsesse Serafina, der sammen med andre havfruer, skal finde flere magiske genstande, der skal forhindre et monster, Abbadon, i at blive sluppet løs af en ond Gud. Undervejs støder de på mange forhindringer, møder nye venner og løser komplicerede gåder. Historien er rigtig godt fundet på med et helt alternativt univers (med mange opdigtede ord – men der er en ordliste bagerst i bøgerne). Det er en rigtig cliff-hænger – man får lyst til straks at gå i gang med det næste kapitel eller den næste bog, især fordi der en del gange totalt skiftes synsvinkel.

 

  • Indslaget er udgivet i juni i "Danmarks Biblioteker" nr. 0318.

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...