Sommerlæsning med Paw Østergaard Jensen

Skrevet af

HN

13 juni, 2019

Den danske velfærdsmodel 1891-2011. Af Søren Kolstrup (2. udgave 2015)
Jeg skal have læst en bog, der har ligget og ventet et stykke tid: Søren Kolstrup Den danske velfærdsmodel 1891-2011, fordi jeg gerne vil være klogere på, hvad vores nuværende socialpolitiske diskurs er gjort af. Specielt efter at være blevet socialudvalgsformand haster det med at få mere viden og måske hente en idé eller to i historiens gemmer.

Hjemløs. En roman af Michael Valeur (2018)
Valeurs Hjemløs er lidt i samme boldgade, men i skønlitterær form. En roman om hjemløsemarchen i 1928, som var med til at øge det politiske pres på datidens politikere og sætte fart på sociale reformer i mellemkrigsårene.

Derudover skal jeg altid igennem en Paul Auster og en Herman Bang historie i min ferie. De er to forskellige men begge nogle af de bedste, og det er næsten som at spise slik at læse dem :-).

4321. Af Paul Auster (2017)
Auster er fantastisk. Af hans bøger har jeg bl.a. læst Timbuktu, en hund der fortæller sit menneskes historie. En ny kunne måske være den seneste fra 2017: 4321. En murstensroman om Archibald Isaac Ferguson født i Newark i New Jersey i 1947. Om hans liv fra barndom til begyndelsen af 20’erne, fortalt i fire forskellige versioner. ‘Amerikansk samtidslitteratur, når den er bedst’.

Ved vejen. Af Herman Bang (1886)
Jeg har Herman Bangs samlede noveller og romaner i 10 bind og læser gerne et om sommeren. Skal jeg anbefale en, må det blive klassikeren “Ved vejen”, en af novellerne i Stille Eksistenser. Den findes i mange andre udgaver og er en stor kærlighedshistorie fra en lille dansk stationsby i den realistiske og veldrejede fortællestil, som Bang er suveræn til, og hvor man som læser gør sig sine tanker og nærmest selv skriver med.

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...