Skrevet af
Dødevaskeren af Sara Omar (2017)
Pigen Frmesk, der vokser op i Kurdistan, får ikke en let start på livet, for familien har mange holdninger til, hvad der skal ske med hende.
– Læs den, fordi bogen skildrer de voldsomme overgreb, der sker i religioners navn, og fordi det lykkes hovedpersonen at komme fri af det. Og naturligvis fordi hun personligt gjorde et stærkt indtryk på mig i forbindelse med overrækkelsen af Læsernes Bogpris.
En anden gren af Jesper Wung-Sung (2017)
I 1902 åbner Tivoli dørene for ‘en eksotisk og spektakulær udstilling’. Her mødes en ung kineser med en dansk pige.
– Wung-Sungs helt specielle historie om hans bedsteforældres kærlighed, som overvinder kulturelle og sproglige barrierer, er vigtig i en tid, hvor vi har travlt med at finde alle mulige komplicerede måder at nedbryde de barrierer.
Rød mand/sort mand af Kim Leine (2018)
Leine har her skrevet en slags efterfølger til sin store succesroman Profeterne i Evighedsfjorden, der foregår 60 år før.
– Her er en forfatter, som nok bruger sin personlige baggrund, men ikke direkte. Og altså er optaget af at fortælle en nuanceret historie om vores kolonisering af Grønland – og igen fordi den handler om kulturmøder.
De af Helle Helle (2018)
Hverdag på Lolland og en levende fortælling om en teenagepiges tanker og hendes sorg omkring sin mors sygdom.
– Helle Helle skriver bare, så man kan forstå hende. Og så om emner, det er godt for os mænd at vide mere om – mor/datter forholdet – som jo ofte også er en del parforholdet. Og så indeholder romanen stærke tanker om sygdom og død. Noget af det mest tabubelagte, vi har i dag.
- Indslaget er udgivet i juni i "Danmarks Biblioteker" nr. 0318.