Stærk biblioteksprofil på Bogforum

Skrevet af

Hellen Niegaard

10 december, 2018

Veloplagte digtere, forfattere, bogfolk og politikere på scenen og ikke mindst et stort udpluk af læsere skabte god stemning, spændende indslag og livlig debat på Bogforums store biblioteksstand: Danmarks Biblioteker.

Med hele 21 indslag af hver cirka en halv times varighed plus permanent personlig introduktion til eReolen lykkedes det igen i år de 18 biblioteker og samarbejdspartnere bag biblioteksstanden Danmarks Biblioteker at skabe et enestående formidlings- og debatunivers. Og dét lige midt i Bogforums mylder af forfattersamtaler og bogsalg i tusindevis. Der deltog ca. 54 scenegæster fordelt på tre dage, og der var service fra 37 stand- og eReolen-vagter, værter og interviewere. En forrygende oplevelse for alle involverede. Og bedst af alt ikke mindst for de mange af Bogforums 33.338 besøgende, der lagde vejen indenom.

■ Bag den store biblioteksstand står 18 biblioteker: Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Frederikssund, Gladsaxe, Gribskov, Helsingør, Herlev, Hillerød, Holbæk, København, Lejre Bibliotek & Arkiv, Lyngby-Taarbæk, Odense, Roskilde, Tårnby, Vejle og Aalborg sammen med Danmarks Biblioteksforening. I et samarbejde med Bogforum og Bella Center samt Litteratursiden.dk og eReolen.dk. Med støtte fra Bibliotekarforbundet, HK Kommunal, Dansk BiblioteksCenter (DBC) og Lammhults Biblioteksdesign (BCI).

■ På tapetet var ud over oplæsninger, nye bøger og hele forfatterskaber, dagens digter m.m. også spørgsmål om samarbejde mellem forlag og biblioteker samt kulturpolitik med vægt på idéen om en national læsestrategi. Tak til alle, der besøgte standen og til dens bagmænd og -kvinder, der sammen gjorde det muligt at vise, hvad bibliotekerne også kan, når det handler om at skabe anderledes formidlingsoplevelser. Via tre skarpe og utraditionelle litteraturquizzer, ny adgang til lyrik hver dag, forfattermøder, nordisk litteratur, pod-cast-virksomhed samt kultur- og bibliotekspolitiske debatter mm.

■ Nyt indslag lørdag var uddeling af årets Edvard P. Forfatterpris. Den går til en nyere dansk forfatter, som fagfolk på alle landets biblioteker finder. Prisen på 50.000 kroner gik til Malene Sølvsten for hendes evne til at koble nutidens danske ungdomslitteratur med barsk virkelighed, fantasyens eskapisme og glimt af håb. Med udgangspunkt i nordiske sagn og fortællinger spinder hun en ny form for fantasyhistorier frem som i triologien: Ravnenes hvisken.

■ Ønsker jeres bibliotek og kommune at bidrage til biblioteksstanden i 2019, så skriv til db@db.dk.

På gensyn den 15.-17. november 2019 på Bogforum.

 

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...