Tips til sommerlæsning

Skrevet af

16 juni, 2014

Kirsten Boelt, 2. næstformand og mediechef Aalborg Bibliotekerne anbefaler:
Jeg læser rigtig mange romaner – mange krimier, men der er også plads til store og vægtige bøger. Jeg har været helt opslugt af Hanne-Vibeke Holsts bog 'Knud den Store', det er en stor roman, stor på alle måder. Det er fortællingen om hendes far, forfatteren Knud Holst, en af de store danske forfattere. Bogen er både medrivende, levende og rørende, giver et fantastisk tidsbillede, en nuanceret personskildring og er meget vedkommende. Læs den i hængekøjen, bliv slugt og opslugt.

En anden bog jeg gerne vil anbefale, har jeg endnu ikke læst men gemt til ferien. På årets velbesøgte Ordkraft, ord- og litteraturfestivalen her i Aalborg 10.-12. april i Nordkraft, hørte jeg forfatterne til bogen 'Dig og mig ved daggry' tale. Bogen, skrevet af Glenn Ringtved og Sanne Munk Jensen, foregår i Aalborg. Den beskriver to unge menneskers selvmord, gribende, malende og meget barsk. Det er ikke en typisk ungdomsbog, men en bog der henvender sig til alle, som er optaget af livets eksistentielle spørgsmål, og dét stor sorg gør ved mennesker. Den bog glæder jeg mig til at læse!

Og så til allersidst: mangler du inspiration til sommerlæsningen, så giver www.Litteratursiden.dk  dig rigtig mange ideer, omtaler og appetitvækkere.

Hanne Pigonska, 1. næstformand og byrådsmedlem for Venstre i Odsherred anbefaler:
God sommerlæsning er mange forskellige ting, og jeg vil pege på de to bøger, jeg selv læser lige nu. Jeg er i gang med romanen 'Stadig Alic' af Lisa Genova. En helt fantastisk bog, som handler om en kvinde der får alz-heimers. Kvinden er neuropsykolog, og bogen er skrevet af hendes datter, som selv også er neuropsykolog. Man følger kvindens liv og familie fra det øjeblik, det går op for hende, hvorfor hun er blevet så glemsom, og gennem hele udviklingen i sygdommen. Jeg kan varmt anbefale bogen, som er vanskelig at slippe.

Desuden er jeg i gang med 'Svalens graf' af Sissel-Jo Gazan. Hun fik Læsernes Bogpris i år på DBs Årsmøde, og jeg forstår godt, hvorfor læserne på landets biblioteker pegede på netop den roman. Det er en kolossalt spændende bog, som jeg endnu ikke er nået så langt i, men den er meget fængslende på den måde, Gazan forstår at kombinere elementær spænding og videnskabsproblematikker. Den tegner rigtig godt. Og skulle man få smag for mere, er det bare med at læse Dinosaurens Fjer, som er dens forgænger.

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...