Vejens nye bibliotekschef

Skrevet af

Hellen Niegaard

9 december, 2019

Kasper Østergaard Grønkjær, 35 år, blev straks kastet ud i forberedelserne til indretning og flytning af Vejen Bibliotek, da han begyndte som ny leder 1. februar. Han kommer fra en stilling som administrations- og formidlingschef ved Vejle Bibliotekerne, hvor han var i fem år. Skønt revisor af uddannelse er det HR-området, udviklings- og biblioteksvirksomhed, han har beskæftiget sig med inden Vejen.

Han er meget glad for det nye hovedbibliotek og dets placering på en del af den gamle Alfa Margarine-grund. Som han bl.a. sagde ved indvielsen den 1. oktober efter sit først halve år i Vejen: “Men jeg vil også gerne indrømme, at jeg på det seneste godt kunne have været endnu mere tyndhåret. Vi har knoklet, men det har eddersparkme været en spændende proces. Nu har vi passeret målstregen, og vi er en lille smule bevægede. Her er ikke bare en samling bøger. Her er et moderne forsamlingshus. Her kan man bare komme. Her er der ingen, der stiller spørgsmål, men vi er klar med vejledning”, lød det fra Kasper Østergaard Grønkjær, som rettede en særlig tak til medarbejderne. Her først i november glæder både han og personalet sig nu til hverdagen, men har endnu ikke haft tid til at puste ud.

Når jeg her godt en måneds tid efter åbningen beder Kasper Østergaard Grønkjær kaste et blik længere fremad og fortælle, hvad han ser for fremtiden og det ‘Danmarks bedste bibliotek’, han gerne vil lave sammen med folkene i Vejen’ siger han bl.a.: “Jeg kunne godt tænke mig, at vi sammen arbejdede endnu mere med at få den gode historie om kommunen ud. Og måske at man kiggede lidt mere på det såkaldt smalle og ikke alene det populære, som vi også interesserer os for.”  Og han uddyber: “At vi får lidt mere mod på at satse på kulturel dannelse – som et tillæg til idrætspolitikken – og trak det mere ‘dannende aspekt’ ind i billedet af Vejen. Med vores særlige baggrund i højskolerne, kunsten og bibliotekerne. Gjorde vi det, tror jeg, at vi kunne få en større kobling mellem det bibliotekspolitiske og det kulturelle. Først og fremmest til glæde for borgerne og for Vejen, men også for udefra kommende og besøgende i Vejen.”

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...