Vi elsker bøger og strømmer til Bogforum

Skrevet af

Hellen Niegaard

13 december, 2017

Også til bibliotekernes store stand var der flot tilstrømning. Årets debat- og litteraturprogram på scenen gik lige fra kommunal- og kulturpolitiske overvejelser i forhold til kulturministerens annoncerede biblioteksanalyse i 2018 over bl.a. materialevalg og digitaliseringen af vores hverdag til en række litteraturdebatter med forskelligt fokus.

Midt på lørdagen trak bl.a. kulturminister Mette Bock og Sarah Engell, forfatter af flere hotte ungdomsromaner, fulde huse til en diskussion om “Medieforbrugets ændringer, litteraturens rolle og hvordan får vi f.eks. de unge i tale.”

Også dette års store litteraturquiz med Adrian Hughes var noget af et tilløbsstykke. Mange publikummer bidrog aktivt i de tre daglige quizzer, hvor i alt seks hold af forfattere, anmeldere og biblioteksfolk intenst dyster på paratviden om stor og aktuel skønlitteratur.
Hver dag blev afsluttet med “Vild med digte” – og interview og oplæsning af Dagens Digter. Fredag var det debutanten Nanna Storr-Hansen med Spektakel,
lørdag Peder Frederik Jensen med Skullfucking efterfulgt søndag af Olga Ravn og Den hvide rose.

Skønt Bogforum af en del betragtes som en rigtig københavnerbegivenhed, viser biblioteksstandens litteraturquiz, at bogelskerne kommer langvejs fra til landets største bogfest. De tre vindere af et boggavekort på 500 kroner gik således i år 100% til deltagere fra Jylland. Blandt de mange, der helt rigtigt gættede, at årets titel var Det lille hus på prærien af Laura Ingalls Wilder – en klassiker kendt af både børn og voksne – blev tre udtrukket, én for hver dag. Vinderne i år blev: Lone Kristensen, Holstebro, Mads Poul Jensen, Aabybro og Helle Post fra Aabenraa.

Den store bibliotekstand
Hele 18 af landets biblioteker har valgt at arrangere og stå sammen med Danmarks Biblioteksforening om den store stand "Danmarks Biblioteker". Det sker i tæt samarbejde med Bogforum og med støtte fra DBC, BF og HK samt Lammhults Biblioteksdesign. Og med deltagelse af eReolen.dk.

De 18 biblioteker er: Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Frederikssund, Gladsaxe, Gribskov, Helsingør, Herlev, Hillerød,Holbæk, København, Lyngby-Taarbæk, Næstved, Odense, Roskilde, Tårnby, Vejle og Aalborg.

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...