Vi sætter fokus på verdensmålene i UGE17

Skrevet af

17 april, 2023
Download hele magasinet som pdf:

UGE17 er en landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål. Den tager afsæt i en national og fælles bibliotekskampagne med fokus på folkelig forankring, borgerinddragelse og oplysning om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Klimahandledagen torsdag den 27. april

Også Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Odense sætter fokus på UGE17. Det sker på årets Klimahandledag med bl.a. debatten Omstilling på vippen. Rune Baastrup, DeltagerDanmark, og Naja Gullestrup Christensen, Ungeklimarådet i samtale med moderator Kurt Strand.

Kommunerne er i gang, virksomheder, organisationer og institutioner er i gang. Hvad skal der til for, at den enkelte for alvor bliver engageret og for at skabe bred folkelig opbakning i kommunen og på folkebiblioteket?

Bag Klimahandledagen står DeltagerDanmark med den grønne tænketank CONCITO som videnspartner. Klimahandledagen er en del af 70i30-projektet finansieret af VILLUM FONDEN, VELUX FONDEN samt KR Foundation. Projektet støtter initiativer inden for viden & kommunikation, folkeligt engagement og uddannelse.

Danmark spiser sammen

Topmødets festmiddag den 27. april er i år en del af det nationale event Danmark Spiser Sammen. I løbet af aftenen afsløres vinderen af Danmarks Klimasang, som opføres for første gang af Katrine Muff, musiker, komponist og korleder mm.

UGE17 hacker Tænketankens topmødestand i Odense

Fra kl. 8.30 fredag den 28. april hackes Tænketanken. Her kan man møde folkene bag bibliotekernes verdensmålsuge, UGE17.

Vi ses på biblioteket

UGE17 arrangeres af netværket DB2030 i samarbejde med bibliotekerne i Albertslund, Allerød, Ballerup, Brønderslev, Det Kongelige Bibliotek, Dragør, Egedal, Esbjerg, Fredensborg, Fredericia, Frederiksberg, Frederikshavn, Frederikssund, Furesø, Faaborg-Midtfyn, Gilleleje, Gladsaxe, Glostrup, Guldborgsund, Hedensted, Herlev, Herning, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Holstebro, Horsens, Hvidovre, Hørsholm, Ikast-Brande, Ishøj, Kolding, Køge, Langeland, Lemvig, Lolland, Mariagerfjord, Middelfart, Morsø, Norddjurs, Nordfyns, Nyborg, Næstved, Odense, Randers, Rebild, Ringkøbing-Skjern, Ringsted, Roskilde, Rudersdal, SDUB, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Solrød, Struer, Svendborg, Tønder, Tårnby, Vallensbæk, Varde, Vejle, Vesthimmerland, VIA-bibliotekerne, Viborg, Aabenraa, Aalborg, Aarhus og Ærø. Alle biblioteker kan være med, og vi får stadig flere og flere samarbejdspartnere.

Find mere information på

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...