Vores kunst

Skrevet af

24. oktober, 2012

Går man rundt med et genialt forslag til et kunstværk og placering af det, er det med at komme op af stolen og ind på nettet med et forslag. På et nyt undersite til dr.dk inviteres alle til at bidrage. For Danmark skal have tre nye kunstværker til halvanden million pr. styk – og alle kan være med til at bestemme, hvor i Danmark de skal placeres.

Initiativet ‘Vores kunst’ skal engagere borgerne og kunsterne og er et samarbejde mellem Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og DR. “Med ‘Vores kunst’ ønsker vi at åbne danskernes øjne for den kunst, der omgiver dem. Derfor sætter vi nu en proces i gang, hvor man som borger – fra start til slut – kan blive involveret i alle faser i forbindelse med tilblivelsen af et kunstværk i det offentlige rum. Alle, der har lyst, kan være med i processen, hvor borgerne, kunstfaglige eksperter og udførende kunstnere skal forsøge at blive enige om, hvor tre nye store kunstværker af høj kvalitet skal placeres i Danmark,” sagde DRs kulturdirektør, Morten Hesseldahl, ved lanceringen den 21. marts. Det vigtigste kriterium er, at kunstværket skal være offentligt tilgængeligt. Det er let at deltage. Man går ind på http://www.dr. dk/Voreskunst/forside.htm og klikker på knappen 'FORESLÅ STED' og følger så i øvrigt anvisningerne.

Biblioteker – hjælp os!
“Her i DRs Kulturafdeling, håber vi meget, at bibliotekerne vil være med til at skabe opmærksomhed omkring projektet”, siger Katrine Axlev, projektkoordinator. Bibliotekerne, der er tæt på masser af borgere i alle aldre hver dag landet over, kan med f.eks. lokale plakater, udstillinger og aktiviteter helt klart være med til at præsentere VORES KUNST lokalt.

Danmarks Biblioteker bringer hermed opfordringen videre til alle landets biblioteker. Og hvem ved – måske bliver det i sidste ende til ny kunst i jeres kommune og måske ved jeres bibliotek.

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget