Årets Bibliotek 2009

Skrevet af

Michael Hartz Larsen

11 marts, 2009

I 2009 uddeler Danmarks Biblioteksforening "Årets Bibliotek" til

Litteratursiden.dk
http://www.litteratursiden.dk

DBs formand Vagn Ytte Larsen overrækker DBs pris "Årets Bibliotek 2009" til Litteratursiden, repræsenteret ved redaktør Lise Vandborg og bestyrelsesformand Knud Schulz

Motivering
Litteratursiden.dk åbnede i en helt ny version 2.0 den 4. februar 2009 – og vi blev imponeret. Derfor var vi heller ikke ret meget i tvivl om at det var ”Årets Bibliotek 2009”. Den nye version af Litteratursiden.dk blev åbnet officielt af kulturminister Carina Christensen. Til åbningen fremhævede Litteratursidens ambassadør, forfatteren Merete Pryds Helle, de mange tilbud til læserne på den nye litteraturside.  
Den helt oplagte og meget synlige ændring på den nye litteratursiden.dk er nemlig åbningen for brugerindhold og i det hele taget brugerdreven innovation. Brugerne kan f.eks. lave egne anmeldelser og egne lister over bøger, og det er da også af flere fremhævet at her har bibliotekerne en mulighed for at sætte sig på markedet for brugeranmeldelser af bøger.
 
Samtlige skønlitterære bøger findes i Litteratursidens system. Det gør det meget nemt at oprette en liste over favoritbøger eller anmelde den bog man lige måtte have lyst til. En grundsten til en potentiel succes er lagt her. Der er tydeligvis styr på data så moderne bibliotekssystemer nu meget lettere kan komme til at høste alle relevante data og koble dem sammen med andre data.
Siden er forberedt til Google, så folk der søger efter bogtitler og forfatternavne på nettet fremover meget oftere vil støde på Litteratursiden.
 
Masser af andre forbedringer
Blandt andre forbedringer kan nævnes ny tidssvarende grafisk stil, større læsbarhed og bogforsider. Med denne relancering har Litteratursiden en solid platform som må betyde at det bliver et godt udgangspunkt for den brugerinvolvering som er temaet for Årets bibliotek 2009.
Et stort tillykke til litteratursiden.dk!
Danmarks Biblioteksforening

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...