Bedre biblioteksbetjening af mennesker med ordblindhed

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

28 april, 2016

Danmarks Biblioteksforening har netop udsendt en ny vejledning Guidelines for biblioteksbetjening af mennesker med ordblindhed. Den kan hentes under Publikationer sammen med en tjekliste.

Bedre biblioteksbetjening af mennesker med ordblindhed
I de nye guidelines kan der hentes inspiration til bedre biblioteksbetjening af mennesker med læsevanskeligheder. Håbet er, at denne service gøres til et egentligt indsatsområde. Gerne i samarbejde med eksterne partnere ikke mindst på uddannelsesområdet.

Start med at få et hurtigt overblik ved hjælp af tjeklisten. Den giver via ikoner en hurtig oversigt over læsevanskeligheder forbundet med ordblindhed. Og hvad man skal lægge vægt på i biblioteksbetjeningen. Tjeklisten kan hænges op som en plakat.

Vejledningen er redigeret, bearbejdet og oversat til dansk i 2015 af Helle Mortensen, medlem af den internationale biblioteksorganisation IFLA’s Sektionskomité ’Library Services to People with Special Needs’ (LSN) i perioden 2007-2015, og i dag corresponding member af sektionen. Udgivet i 2016 som pdf-version af Danmarks Biblioteksforening.

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...