Bibliotekerne er kulturelle first movers

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

11 oktober, 2013
BIBLIOTEKERNE ER KULTURELLE FIRST MOVERS!
… andre brancher lærer af bibliotekerne
 • Bibliotekerne er borgernes digitale indgang
  Som den første offentlige institution gav bibliotekerne i 1995 borgerne adgang til internettet i alle landets kommuner.
   
  Bibliotekerne arbejder fortsat indgående med til at give borgerne adgang til og forståelse for hvad internettet kan bruges til, og afholder hvert år flere tusind IT-kurser for borgerne.
   
 • Bibliotekerne introducerede borgerne for e-bogen
  Uden bibliotekernes introduktion af e-bogen via eReolen havde vi næppe haft diskussionen om HVORDAN den bedste adgang til e-bøger er, men snarere oplevet spørgsmål om HVAD en e-bog er.
   
  Danmarks Biblioteksforening mener, at Borgerne også skal have digital kultur og bibliotekerne har vist vejen til nye værktøjer, som vil blive en positiv del af rigtig mange borgeres hverdag og arbejdsliv.
   
  Den vision realiserer vi med den fælles indgang til Danskernes Digitale Bibliotek i januar 2014.
   
 • Bibliotekerne har vist vejen med effektiviseringer og automatiseringer
  Danske biblioteksbrugere er yderst tilfredse med deres biblioteker. Danmarks Biblioteksforening bakker op om at sætte borgerne i centrum.
   
  I de senere år er en masse rutineopgaver derfor blevet automatiseret, så lånerne kan betjene sig selv og personalet får mere tid til at levere service til borgerne. En udvikling som f.eks. supermarkederne først er i gang med nu.
   
  I Danmarks Biblioteksforening er vi stolte af bibliotekernes indsats, men påpeger også, at opgaver kun kan automatiseres én gang og udvikling kræver investering.

Bliv klar til #kv21

Kommunalvalg den 16. november 2021Kulturen er ikke altid i toppen på den politiske dagsorden. Det er egentlig underligt, når man tager kulturens værdi og betydning for både ...

Kulturpolitik kunne have flyttet stemmer den 18. juni

Kulturpolitik var stort set fraværende i den netop overståede valgkamp. Ny undersøgelse viser, at kultur faktisk kan betyde rigtig meget for hvor X’et sættes på valgdagen. ...