Bibliotekernes eReolen.dk har atter alle e-bøgerne med i ny aftale – borgerne har vundet!

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

25 november, 2014

Danmarks Biblioteksforening er glade for den nye aftale med forfattere og forlag om at levere til eReolen, bibliotekernes tilbud om e-bøger til borgerne. Med den nye aftale på plads er der igen adgang for borgerne til alle e-bogstitler på markedet via eReolen.

”Det seneste års tid har adgangen til e-bøger været påvirket af de uenigheder, der har været mellem forfattere og forlæggere på den ene side og eReolen og bibliotekerne på den anden side. I Danmarks Biblioteksforening glæder vi os utrolig meget over, at de sidste mange måneders forhandlinger nu har båret frugt, så borgerne igen får fuld adgang til at fordybe sig og blive klogere på de mange muligheder, som e-bøger lånt via biblioteket giver” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen (A) og fortsætter:

“Selvom vi hilser den samlede aftale velkommen, så er vi dog også opmærksomme på at prissætningen i aftalen for bibliotekernes udlån af e-bøgerne er en stor udfordring, da et e-bogsudlån kommer til at koste væsentlig mere end det fysiske udlån. Hvis alle folkebibliotekernes fysiske udlån blev digitale i morgen ville det koste dem tre gange så meget som i dag. Det bliver en udfordring for de kommunale budgetter.”

Danmarks Biblioteksforening har gennem hele forhandlingsforløbet haft stort fokus på at dokumentere vigtigheden af at give borgerne lige og nem adgang til e-bøger. En undersøgelse fra sommeren 2014 viste således, at mere end hver 3. borger her i landet nu har prøvet at læse en e-bog, og især den yngre generation har taget e-bogen til sig. Undersøgelsen viser også, at hele 43 % af landets biblioteksbrugere har prøvet at læse en e-bog, mens kun 25 % af folk der ikke bruger biblioteket har læst en e-bog. Biblioteket har altså en påviselig positiv effekt på udbredelsen af kendskabet til e-bogen.

”Tallene viser hvor vigtigt det har været igen at finde fodslag mellem forlag og biblioteker, så også de kommende generationer får adgang til e-litteraturen via biblioteket, som dermed fortsat danner en god grobund for vidensamfundet” slutter formand Steen B. Andersen.

For yderligere kommentarer, kontakt Danmarks Biblioteksforening
Formand Steen B. Andersen, tlf. 3057 9985
Direktør Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 5230

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...