Biblioteket er en god investering

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

19 januar, 2015

Danmarks Biblioteksforening glæder sig over resultatet af ny analyse fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker. Seks milliarder biddrager biblioteket med til dansk økonomi. Mest signifikant er det at biblioteket biddrager med 2 mia. på uddannelsesområdet. Resultatet bør lede til overvejelser om hvorledes vi prioriterer kulturmidlerne siger formanden for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen(A).  

I Danmarks biblioteksforening vækker det stor begejstring at en ny undersøgelse fra Tænketanken Fremtidens biblioteker konkluderer at folkebiblioteket biddrager med 6 mia. til dansk økonomi:

”Vi har længe vidst at biblioteket løfter mange vigtige opgaver. Det nye ved denne undersøgelse er at der er sat kroner og ører på hvad biblioteket konkret bidrager med til dansk økonomi. Og resultatet er at biblioteket er en stor gevinst for samfundet. Det er jeg naturligvis meget glad for” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen.

Han mener at rapportens resultater leder til overvejelser af hvordan biblioteket bliver prioriteret:

”I Danmarks Biblioteksforenings seneste budgetundersøgelse blev det konstateret at to ud af tre kommuner sparer på bibliotekerne. Det er uhensigtsmæssigt især set i lyset af denne rapport. Når biblioteket skaber en langt større nytteværdi, end det koster så er det ikke god latin i mine ører at skære i budgettet. Faktisk viser rapporten at der er et stort økonomisk vækstpotentiale i at investerer i bibliotekerne specielt fordi det fører til at flere tager en uddannelse. Det bør man i den grad overveje, specielt i kommuner med negativ vækst når man lægger fremtiden budgetter og laver væktsplaner ”

Han forsætter: ”I en globaliseret verden hvor Danmark udfordres, er en af de vigtigste indsatsområder uddannelse. Vi ved at de bedre læsefærdigheder som biblioteket skaber et højere uddannelsesniveau – til gavn for den danske samfundsøkonomi. Spørgsmålet til de danske politikere er derfor ikke hvorvidt vi har råd til at investere i de danske folkebiblioteker, spørgsmålet er om vi har råd til at lade være”.  

For yderligere kontakt formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen på tlf. 30579985

Læs hele undersøgelsen her

 

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...