Biblioteket er en god investering

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

19 januar, 2015

Danmarks Biblioteksforening glæder sig over resultatet af ny analyse fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker. Seks milliarder biddrager biblioteket med til dansk økonomi. Mest signifikant er det at biblioteket biddrager med 2 mia. på uddannelsesområdet. Resultatet bør lede til overvejelser om hvorledes vi prioriterer kulturmidlerne siger formanden for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen(A).  

I Danmarks biblioteksforening vækker det stor begejstring at en ny undersøgelse fra Tænketanken Fremtidens biblioteker konkluderer at folkebiblioteket biddrager med 6 mia. til dansk økonomi:

”Vi har længe vidst at biblioteket løfter mange vigtige opgaver. Det nye ved denne undersøgelse er at der er sat kroner og ører på hvad biblioteket konkret bidrager med til dansk økonomi. Og resultatet er at biblioteket er en stor gevinst for samfundet. Det er jeg naturligvis meget glad for” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen.

Han mener at rapportens resultater leder til overvejelser af hvordan biblioteket bliver prioriteret:

”I Danmarks Biblioteksforenings seneste budgetundersøgelse blev det konstateret at to ud af tre kommuner sparer på bibliotekerne. Det er uhensigtsmæssigt især set i lyset af denne rapport. Når biblioteket skaber en langt større nytteværdi, end det koster så er det ikke god latin i mine ører at skære i budgettet. Faktisk viser rapporten at der er et stort økonomisk vækstpotentiale i at investerer i bibliotekerne specielt fordi det fører til at flere tager en uddannelse. Det bør man i den grad overveje, specielt i kommuner med negativ vækst når man lægger fremtiden budgetter og laver væktsplaner ”

Han forsætter: ”I en globaliseret verden hvor Danmark udfordres, er en af de vigtigste indsatsområder uddannelse. Vi ved at de bedre læsefærdigheder som biblioteket skaber et højere uddannelsesniveau – til gavn for den danske samfundsøkonomi. Spørgsmålet til de danske politikere er derfor ikke hvorvidt vi har råd til at investere i de danske folkebiblioteker, spørgsmålet er om vi har råd til at lade være”.  

For yderligere kontakt formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen på tlf. 30579985

Læs hele undersøgelsen her

 

Tegneserier booster børns læselyst

Med projektet ’ét år med tegneserier’ har Dansk Forfatterforening, en række tegneserieskabere og Pædagogiske Læringscentre undersøgt, om genren kunne øge læselysten ...

Flere end 100 DR-romanklubber åbner på biblioteker landet over

Lysten til at læse sammen og drøfte danske romaner fejler bestemt ikke noget hos danskerne efter coronatiden. Læsningen i DR Romanklubberne gik i gang 1. december på ...