Biblioteket er fødselshjælper for den gode tone på nettet

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

13 april, 2016

Der bliver talt meget om Digital Dannelse i denne tid, hvad enten det er unge der deler nøgenfotos, debattører i de sociale netværk der ikke kan finde kammertonen, eller grupper af borgere, som hæftes af den digitale udvikling fordi de mangler kompetencer.

Ofte får den teknologisk udvikling skylden, når mennesket fejler i den nye digitale virkelighed. Det er en udfordring der fylder meget i bibliotekerne, og ses bl.a. ved at der hvert år kommer over ½ mio. mennesker for at få hjælp til de digitale selvbetjeningsløsninger. Derfor er der i bibliotekerne fokus på både den digitale dannelse og borgerne digitale kompetencer.

De digitale udfordringer – den digitale eksplosion – er derfor i fokus på Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Horsens den 14. og 15. april, hvor op imod 500 kulturpolitikere og fagfolk fra hele landet samles i Forum Horsens, når Danmarks Biblioteksforening her afholder årets vigtigste bibliotekspolitiske konference.

På topmødet vil Jannick B. Pedersen fra Dare Disrupt fredag morgen med udgangspunkt i den eksplosive digitale udvikling belyse hvordan teknologier som bioteknologi, robotter og kunstig intelligens udvikler sig, og præsenterer en metode til at forstå og udnytte den teknologiske udvikling. En udvikling, som ikke bare er hurtig. Den er eksponentielt accelererende.

Men biblioteket sætter også fokus på om vi som mennesker kan følge med i den digitale eksplosion. Om den meget fokus på vores problematiske adfærd i de digitale rum skyldes at mennesket ikke kan håndtere alle de nye og nemme løsninger. Denne problematik stiller adfærdspsykolog Anders Colding-Jørgensen skarpt på, når han fredag formiddag går ind i den menneskelige hjerne og dens begrænsninger, og stiller spørgsmål til hvad den digitale udvikling gør ved os som følende og sociale individer.

Med disse indlæg retter Det Bibliotekspolitiske Topmøde fokus på den helt nødvendige Digitale Dannelse, som den eksplosive digitale udvikling kræver af os som borgere.

For yderligere oplysninger, kontakt Danmarks Biblioteksforening
Formand Steen B. Andersen, tlf. 3057 9985
Direktør Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 52 30

Pressen er velkommen på Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Horsens den 14. og 15. april.
Ønskes deltagelse, kontakt informationskonsulent Michael Hartz Larsen, tlf. 2284 0865

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...