Bogforum 2016 slog igen rekord

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

16 november, 2016

Igen i år viste de tusindvis af messebesøgende stor interesse for bibliotekstandens debat- og litteraturprogram samt for standens særlige tilbud: eReolen.dk og Poesimaskinen.

Faglig Fredag stod i bibliotekspolitikkens navn med debatter som bl.a. Bibliotekets ny fortælling, Dannelse og folkeoplysning og Skåltaler for biblioteker & forfattere. Debattørerne var her kulturministeren, to kulturordførere og flere kommunalpolitikere og udvalgsformænd, formændene for Forfatterforeningen, Bibliotekschefforeningen og Danmarks Biblioteksforening samt forskellige andre fagfolk og -chefer.

Lørdag og søndag karakteriseredes i sagens natur af forfattermøder og -interviews flere gange i samarbejde med Litteratursiden.dk. Af debatter om forfattere i den offentlige debat, de sociale mediers formidlingsmuligheder, om biblioteket som sted for dannelse, om fælleslæsning, om lektøranmeldelser og forskellige litteraturindslag, herunder et par fine musikoplevelser.

Hver dag kl. 13 flokkedes publikum til Klassikerquiz med Adrian Hughes og hans særlige quizhold bestående af forfattere og anmeldere. Alle dage afsluttedes af møde og oplæsning med Dagens Digter. Læs mere om det hele i decemberudgaven af tidsskriftet ”Danmarks Biblioteker”.

Alle tre dage kunne publikum under Klassikerquizzen selv gætte med og havde mulighed for at deltage i en lodtrækning om et boggavekort på 500 kroner. Svaret er: Emil fra Lønneberg af Astrid Lindgren.
De tre heldige vindere er: Malthe Rugberg, Ole Østerby og Bodil Klauman. De har fået besked direkte via SMS.

På gensyn til næste års bogmesse, som finder sted den 10.- 12. november 2017.

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...