DanmarksKanonen og bibliotekerne

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

12 december, 2016

I dag er Bertel Haarders Danmarkskanon på gaden, og velfærdssamfundet ligger øverst på top-10 listen over værdier, vi finder det værd at bringe med os ind i fremtidens samfund. Bibliotekerne er en vigtig institution i velfærdssamfundet og vi er derfor glade for at have fordoblet kulturministereriets indsamling af bud på HvadErDansk til Bertels DanmarksKanon.

I bibliotekerne vil vi fortsætte diskussionen om HvadErDansk, for det er ikke entydigt, og forandrer sig over tid, og biblioteket er jo netop rammen om den demokratiske samtale. I Danmarks Biblioteksforening vil vi arbejde på at styrke den dialog mellem mennesker, for som Bertel selv udtrykte det i dag ”kun hvis diskussionen om danskernes vigtigste værdier fortsætter, er projektet lykkedes”.

Danmarkskanonen præsenteres i dag på Københavns Hovedbanegård, hvor der trakteres med kaffe og korsang til dem, der kommer forbi og får et eksemplar af kanonen i hånden. Alle andre kan gå ind på hjemmesiden danmarkskanon.dk og se ikke bare de ti »vinderværdier« med kommentarer, men også de 20 nominerede og de i alt 2.425 forslag, folk har sendt ind.

At debatten på bibliotekerne fortsætter ses bl.a. på Horsens Bibliotek hvor man i samarbejde med Byskolens 8. klasser har arbejdet med ”danskhed i mange former”.
I projektet er eleverne taget ud i nabolaget og har interviewet borgerne om ”Hvor kommer I fra?” og ”Hvilke kulturer bringer I med jer?” Her har de sat fokus på kulturmøde – ensomhed og fællesskab – naboskab – demokrati – frivillighed – hygge og meget andet, bl.a. globalisering. Man har i forlængelse heraf åbnet en udstilling, som foregår i den kolonihave, Danmarks Biblioteksforening har haft på DanmarksKanon tuné.

Se meget mere om Danmarkskanonen og#HvadErDansk-kampagnen via nyhederne her til højre.

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...