DB vælger ny formand

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

24 marts, 2014

Torsdag den 27. marts og fredag den 28. marts afholder Danmarks Biblioteksforening årsmøde i Vejle. Her vil kulturminister Marianne Jelved fortælle årsmødets op imod 500 deltagere hvilken retning hun mener fremtidens biblioteker kunne bevæge sig i.

Danmarks Biblioteksforenings formand gennem de sidste otte år Vagn Ytte Larsen vil i sin sidste årsberetning på torsdag den 27. marts understrege, at det er på tide at styrke folkebibliotekerne.

”Folkebiblioteket er rammen om den demokratiske samtale, det er muligheden for at nå længere end til første side på Google og for at nå længere end til hurtige replikskifter på sociale medier. Folkebiblioteket er stedet til fordybelse, viden og læsning, og det er vores fælles mødested. Derfor fortjener demokratiet at folkebiblioteket bliver styrket.” siger Vagn Ytte Larsen.

Folkebibliotekerne er den langt mest besøgte kulturinstitution i Danmark, men de er også under pres som følge af den øgede digitalisering, for bibliotekerne er nemlig det sidste ikke-kommercielle mødested, borgerne kan komme og få hjælp.

Årsmødet diskuterer i øvrigt hvordan vi alle kan være med til at styrke bibliotekerne og kulturens betydning for udviklingen af velfærdssamfundet, bl.a. med afsæt i oplæg og indspark fra en række oplægsholdere, herunder professor Anker Brink Lund, chefredaktør Troels Mylenberg, debattør Rune Engelbreth, chefjurist Jacob Mchangama og 1. næstformand i Folketingets præsidium Bertel Haarder. Årsmødet indledes af værtsbyen Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Ny formand for Danmarks Biblioteksforening
På årsmødet skal Danmarks Biblioteksforening desuden vælge nyt formandskab. Foreningens formand gennem de seneste otte år, socialdemokraten Vagn Ytte Larsen, takker af efter blandt andet at have gået forrest i en tid med store økonomiske udfordringer for bibliotekerne landet over.

”Jeg er stolt over de mange synlige aftryk jeg som formand og vi som forening har været med til at sætte på den biblioteks- og kulturpolitiske dagsorden igennem de sidste mange år, og jeg er sikker på, at det kommende formandskab også fremover vil kunne markere foreningen som en af de mest centrale i biblioteks- og kulturdebatten fremover” udtaler DBs formand Vagn Ytte Larsen.

Pressen er inviteret
Pressen er velkommen til at overvære hele eller dele af årsmødet i DGI Huset den 27. og 28. marts.
Alt om årsmødet kan ses på https://www.db.dk/2014

For yderligere oplysninger kontakt venligst Danmarks Biblioteksforening
Formand Vagn Ytte Larsen, tlf. 2178 9383, vagn@ytte.dk
Direktør Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 5230, msh@db.dk

Ønsker I som presse at deltage på årsmødet, kontakt da venligst
Informationskonsulent Michael Hartz Larsen, tlf. 2284 0865, mhl@db.dk

Flere end 100 DR-romanklubber åbner på biblioteker landet over

Lysten til at læse sammen og drøfte danske romaner fejler bestemt ikke noget hos danskerne efter coronatiden. Læsningen i DR Romanklubberne gik i gang 1. december på ...

En recession vil ramme kulturlivet hårdt ovenpå corona

Indtil videre kan man ikke se en stor tilbagegang i kulturforbrug, men det kan blive dér og i detailhandlen, at en kommende recession for alvor rammer. ...