DBs 2. næstformand udnævnt til ny bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

24 juni, 2016

Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg kommune har udnævnt Kirsten Boelt som ny bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne
Kirsten Boelt har mange års erfaring med sig i baggagen og stiller sig nu i spidsen for Aalborg Bibliotekernes fortsatte udvikling og med en ambition også at sætte sit præg på fremtidens bibliotekstilbud.

Kirsten Boelt har været ansat hos Aalborg Bibliotekerne siden 1986, hvor hun startede som leder af børnebiblioteket på hovedbiblioteket. Siden har hun haft en lang række funktioner som blandt andet leder af lokalbibliotekerne, udviklingschef, publikumschef og stedfortræder for bibliotekschefen de sidste 10 år.

I sit virke markerer Kirsten også Aalborg Bibliotekerne på internationalt og nationalt plan. Blandt andet som faglig formand i Danmarks Biblioteksforening og som medlem af Governing Board i den internationale biblioteksorganisation, IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions). Hun er desuden velbevandret ud i samarbejder på tværs i kommunen og sidder også som bestyrelsesmedlem i foreningen Ordkraft.

Kulturchef i Aalborg Kommune, Lis Rom Andersen udtaler om udpegelsen: ”Kirsten og jeg har allerede et rigtigt godt samarbejde og er meget enige om, hvilken retning Aalborg Bibliotekerne skal bevæge sig i. Jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde og glæder mig til at være med til at fortsætte og udbygge den udvikling, som bibliotekerne er i”.

Udviklingen af Aalborg Bibliotekerne som institution og bibliotekstilbuddet i det hele taget ligger den nyudnævnte bibliotekschef meget på sinde. Aalborg Bibliotekerne skal i endnu højere grad end hidtil være et sted, hvor alle borgere fra alle samfundslag mødes og samles og en institution, hvor man sætter fokus på og debatterer aktuelle emner – som det skete for nylig til debatarrangementet ”Den syge forskel” om den store forskel i levealder og sundhed på borgere i forskellige dele af Aalborg. Samtidig skal Aalborg Bibliotekerne fortsat have førertrøjen på, når det kommer til udviklingen af bibliotekstilbuddet. Man er allerede spydspidser på en række projekter med nationalt fokus – blandt andet et projekt, der fokuserer på at forbedre børns sprogudvikling og et, der skal bringe bibliotekernes musiktilbud ind i en digital verden, hvor de fysiske medier er på vej ud.

Open Call: Skal I skabe kulturdebat på Kulturens Plads?

Kulturens Plads er rammen om den kulturpolitiske debat på Folkemødet på Bornholm, og I kan også være med til at skabe debatten. I Danmarks Biblioteksforening ønsker vi ...

Verdensmål & biblioteker

Kom til temadag om bibliotekernes bæredygtighedsarbejde og få inspiration til nye aktiviteter og samarbejder. På temadagen formidler vi erfaringer og deler gode eksempler på ...