Det Digitale Danmark skaber nyt B-hold

Skrevet af

1 januar, 1970
Der kan spares milliarder når man digitaliserer den offentlige service, men hvis der ikke samtidig investeres massivt i læring for dem der ikke kan bruge de nye tilbud, skabes et digitalt b-hold.
 
Danmarks Biblioteksforening er enig i, at det næsten 100 % digitale samfund ligger lige om hjørnet. En meget stor del af befolkningen er allerede med på vognen, og benytter sig af den stadigt stigende mængde af digitale tilbud og løsninger, som både det offentlige og private stiller til rådighed.
 
Ifølge en frisk meningsmåling foretaget af ÆldreSagen mener op imod 70 % af de adspurgte dog, at der også i fremtiden bør være frit valg mellem digitale og traditionelle løsninger. En løsning der ikke lægges op til fra politikerne, fordi det er alt for dyrt.

Derfor er det vigtigt, at alle får de bedste forudsætninger for at lære at bruge de digitale løsninger. I dag har folkebibliotekerne mange tusinde kurser i IT. Danmarks Biblioteksforening arbejder målrettet for at få endnu flere, da folk strømmer til og det tilsyneladende er et umætteligt marked. Derfor skal der også lyde en klar opfordring til politikerne om ikke blot at digitalisere for at spare penge, men samtidig huske at investere nogle af pengene i læring.
En stor del af læringsinvesteringen kan med fordel lægges i flere kurser på bibliotekerne, da 70 % af befolkningen alligevel kommer der, og er trygge ved at få introduktionskurser der.

Kun ved en målrettet investering i læring kan der sikres et optimalt udbytte af en digitaliseringsstrategi, som for alvor vil kunne bringe Danmark frem i allerførste række blandt digitale samfund.
 
 
For yderligere kommentarer, kontakt Danmarks Biblioteksforening
Formand Vagn Ytte Larsen, tlf. 2178 9383
Direktør Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 5230

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...