Bibliotekernes historie er folkeoplysningens historie. Bibliotekerne i dag er langt mere opsøgende og udadvendte i deres formidlingsarbejde end for blot få år siden – og det er vi også blevet i DB. Med vedtagelsen af den nye struktur, hvor DB centralt organiserer biblioteksdebat i de regioner, hvor der ikke findes en regional biblioteksforening, har det været et indlysende valg at lægge vores aktiviteter i sammenhæng med andre store folkeoplysnings- og kulturprojekter. Nemlig på Folkemødet på Bornholm, Kulturmødet på Mors og på BogForum.
At både bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening har fået stor politisk bevågenhed fra centrale politikere i 2014, vidner DBs arrangementer på disse tre møder i særdeleshed om. Alle tre steder deltog kulturministeren, men også en del andre politikere og meningsdannere i vores debatter om aktuelle biblioteks- og kulturspørgsmål. Og der var overalt nærmest ekstrem god og debatlysten stemning og stor publikumsinteresse. Denne måde at møde politikere, opinionsdannere, fagfolk og et bredere publikum på fra hele landet vil vi fortsætte i det kommende år. Vi vil udvikle formen sammen med de forskellige partnere bag de tre regionale begivenheder.
I det skønne telt, BIBZONEN, på havnen i Allinge blev der under de tre dages hoveddebat diskuteret Public-Service og biblioteker på alle ledder og kanter suppleret af mindre temamøder og kulturindslag i dagene 12.-15. juni.
Med Statsbiblioteket i spidsen står DB, BCF, Det Kgl. Bibliotek og Herning Bibliotekerne samt Kulturstyrelsen bag Folkemødeaktiviteterne, der blev afholdt for anden gang i 2014.