Folkeoplysende debat styrker demokratiet

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

7 december, 2017

I en tid, hvor demokratiet bliver udfordret på mange niveauer, er den folkeoplysende tanke som grundlaget for folkestyret stadig vigtigere. I dansk demokratisk tradition har den oplyste medborger altid været en forudsætning.

De folkeoplysende organisationer og landets folkebiblioteker kan spille en vigtig rolle. Derfor opfordrer vi til, at man lokalt går sammen om at skabe fælles lokale udviklingsplaner med fokus på debatskabende aktiviteter, der skal sikre det folkelige engagement i det lokale demokrati.

Danmarks Biblioteksforening og Dansk Folkeoplysnings Samråd har lavet et samarbejdspapir, der beskriver, hvordan de folkeoplysende organisationer og landets folkebiblioteker i fællesskab i endnu højere grad kan skabe en aktiv demokratiudvikling, som kan styrke den lokale debat og deltagelse.

Danmarks Biblioteksforening og Dansk Folkeoplysnings Samråd opfordrer kommunerne til at indgå i dialoger om, hvordan vi i fællesskab kan sætte mål for, hvordan biblioteker og folkeoplysende organisationer kan være med til at styrke demokratiet.

Venlig hilsen

Steen Bording Andersen
Formand, Danmarks Biblioteksforening

Per Paludan Hansen
Formand, Dansk Folkeoplysnings Samråd

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...