God valgdag, Danmark!

Foto: colourbox.dk.

Skrevet af

1 november, 2022

Efter fire ugers valgkamp er det endelig i dag, krydset skal sættes, og i den anledning ønsker Danmarks Biblioteksforening alle en rigtig god valgdag.

“Ethvert valg er en fejring af demokratiet,” skriver Danmarks Biblioteksforenings formand, Paw Østergaard Jensen (A), i en lederartikel i nyeste nummer af magasinet Danmarks Biblioteker.

“Det bliver spændende at se resultatet af valget, og hvordan det nye Folketing vil stille sig til kultur, biblioteker, digitaliseringen, livskvalitet, mental trivsel og en bred fortolkning af begrebet sundhed,” tilføjer formanden.

Siden der blev udskrevet valg, er bibliotekets rolle i demokratiet kommet til udtryk på flere måder.

Blandt andet har landets folkebiblioteker stillet information til rådighed, faciliteret politiske debatter og været brevstemmesteder.

Vinderen af Børnevalget 2022 er fundet

Det er ikke kun de voksne, der den seneste tid har afholdt valg. Siden den 11. oktober har landets børn nemlig kunnet stemme ved Børnevalget 2022 på deres lokale ...

Hvem vinder årets Børnevalg?

Villads fra Valby, Vitello og Cirkeline. Det er nogle af de kandidater, der er at finde på stemmesedlen ved Børnevalget 2022. Fra den 11. oktober og frem til folketingsvalget ...