Hvordan påvirker den digitale udvikling os?

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

3 oktober, 2013

Den globale digitaliseringsbølge, som skyller ind over os, skaber en samfundstransformation fra industrialiseret samfund til digitaliseret samfund. Et skift fra i-land til d-land, som både udfordrer og påvirker den måde, det enkelte menneske lever og arbejder på, og den måde, som vi organiserer os, uddanner os og styrer samfundet.

Dansk IT afholder den 4. september debatmøde om emnet. På mødet giver kulturminister Marianne Jelved sit bud på, hvad det vil sige at være dansker i d-land, mens koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen bl.a. belyser hvordan mobilisering, meningsudveksling og informationsspredning i sociale medier sker.

I den efterfølgende debat vil et panel, hvor bl.a. Danmarks Biblioteksforenings direktør Michel Steen-Hansen deltager, forsøge at indkredse hvad det vil det sige at være dansker i d-land, hvordan det udfordrer vores værdisæt og om digital dannelse i d-land. Læs mere hos Dansk IT.

Børns læselyst – en analyse af de seneste 20 års kulturpolitiske argumenter og strategier i Danmark

I Danmark har læselyst været på den børnekulturpolitiske dagsorden længe, men med en intensiveret indsats siden begyndelsen af 00’erne, hvor Kulturministeriet iværksatte ...

LiteratureXchange får to nye stærke samarbejdspartnere

Fra november 2022 tiltræder de to folkeoplysningsforbund FO-Aarhus og FOF Aarhus som nye samarbejdspartnere i festivalen og vil være med til at fortsætte den positive ...