Læsernes bogpris 2011 går til Tom Buk-Swienty

Skrevet af

10. marts, 2011
For 8. gang har Læsernes stemt og truffet en afgørelse. Årets modtager af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske Tidendes ”Læsernes bogpris” går til journalist og historiker Tom Buk-Swienty for ”Dommedag Als”.
 
Se prisoverrækkelsen

10 bøger var nomineret. Efter 5 ugers afstemning og 16.000 afgivne stemmer stod det klart, at bogen om krigen i 1864 var læsernes favorit.
Hæderen og prisen på 75.000 kroner modtog Tom Buk-Swienty torsdag aften i Helsingør i forbindelse med Danmarks Biblioteksforenings årsmøde.
 
Tom Buk-Swienty er født i 1966 og har tidligere blandt andet været Weekendavisens USA-korrespondent. I 2008 udgav han ”Slagtebænk Dybbøl”, og tilbage i 2005 udgav han biografien ”Den ideelle amerikaner”.
 
Tidligere har Jussi Adler-Olsen, Peter Øvig Knudsen, Leif Davidsen, Jette Kaarsbøl, Bjarne Reuter, Morten Ramsland og Hanne-Vibeke Holst modtaget prisen.
Et stort tillykke til Tom Buk-Swienty fra Danmarks Biblioteksforening, Berlingske Tidende, landets folkebiblioteker og fra landets læsere!

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 24. og 25. april 2025

Sæt kryds i kalenderen ved den 24. og 25. april 2025, hvor Det Bibliotekspolitiske Topmøde indtager kulturhotellet HØJHUSET i Herning.

Tilbageblik på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Oplæg, billeder og videoer, og alt muligt andet fra Topmødet, er nu tilgængeligt på Topmødets hjemmeside.

Mathilde Walter Clark vinder Læsernes Bogpris 2024

Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker har bedt læserne om at stemme - og læserne har nu talt.

Om Læsernes bogpris

Modtageren af Læsernes Bogpris vælges suverænt af landets største ekspertgruppe, nemlig læserne.

Kultur som løsning i en krisetid

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 sætter fokus på hvordan kultur og biblioteker er med til at skabe trivsel, bæredygtig udvikling og få flere til at tage del i demokratiet.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.

Stem på din favorit til Læsernes Bogpris 2024

Du kan være med til at finde vinderen af Læsernes Bogpris 2024. Afstemningen varer til og med søndag den 7. april 2024.