NEMQUIZ skal få de unge til stemmeurnerne

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

9 juni, 2015

Alt for mange unge stemmer ikke til Folketingsvalget. Flere valgforskere har påpeget, at der igen vil være problemer med de unges valgdeltagelse, da vi netop nu befinder os i de unges læseferie.

Den udfordring har bibliotekerne taget op, og skabt app’en ”NEMQUIZ”, der skærer helt ind til benet, og viser hvad det er man skal gøre for at stemme, og hvor simpelt det er. App’en retter sig især mod førstegangsvælgerne – og så er den faktisk også sjov!

”Det kan måske virke banalt at lave en app, som viser noget så simpelt som hvordan man stemmer, men rent faktisk er der mange førstegangsvælgere som er usikre. Ved at lave en app og iklæde den en quiz, håber vi at fange de mange tvivlere.” siger direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen.

App'en er udviklet af projektet: "Hva' ska' jeg med kommunen" og er tænkt til at skulle bruges som et værktøj til at formidle om det offentlige til unge, der ikke aner, hvad de skal bruge kommunen til.

Bag NEMQUIZ og "Hva' ska' jeg med kommunen?" står Danmarks Biblioteksforening og Vesthimmerland, Skanderborg, Kerteminde, Nordfyns, Næstved, Stevns og Billund kommuner.

App’en NEMQUIZ vil efter valget blive ændret, så den fokuserer på nye aktuelle, samfundsrelevante emner – præcis på samme måde som bibliotekerne hele tiden målretter deres tilbud og services efter hvad der rører sig i samfundet.

Hent NEMQUIZ i Appstore
Hent NEMQUIZ i Google Play

For yderligere oplysninger, kontakt Danmarks Biblioteksforening
Direktør Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 5230 eller msh@db.dk

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...