En stor del af arbejdet i en landsdækkende interesseorganisation som Danmarks Biblioteksforening handler om kommunikation og formidling af kendskab til biblioteker og kamp for nødvendig biblioteksudvikling. Meget foregår på store og åbne møder landet over. Men endnu mere foregår på mindre, ansigt-til-ansigt møder og for lukkede døre. Her gives en oversigt over mødetyper og de mange kommunik ationsplatforme, DB anvender i sin virksomhed
DB mødtes i 2015, først og fremmest ved formand Steen B. Andersen og direktør Michel Steen-Hansen, med den tidl. og den nuværende kulturminister, Folketingets politikere/ kulturordførere, Slots- og Kulturstyrelsen, KL og KL’s Børne- og Kulturudvalg, DBC, BCF’s og BF’s formand, Forfatterforeningen, Forlæggerforeningen, Digitaliseringsstyrelsen, DDB-sekretariatet, andre centrale leverandører, enkelte forlag, biblioteker og mange, mange andre. Fokus for møderne har været: Bibliotekerne og loven, ny formidlingsindsats, e-bogsudvikling og forretningsmodeller, ophavsret, den digitale borger, folkeskolesamarbejde, målemetoder m.m. På dagsordenen var kulturpolitiske drøftelser om ændringerne i bibliotekets rolle som fysisk sted, som sted med digitale tjenester, for litteraturformidling og for læsning samt public-service-opgaver og folkeoplysning anno 2015-2016.
Herudover har DB ved sit formandskab og Repræsentantskabets medlemmer været repræsenteret i en række eksterne råd og udvalg. Se db.dk/udvalg-fonde-og-priser. DB fungerer som uformelt sekretariat for Biblioteksparaplyen, hvor BF p.t. har formandskabet. I dette forum drøftes fortrinsvis fælles anliggender som ophavsret, diverse høringer, nationale og internationale spørgsmål.