Nyhedsklip

Skrevet af

1 juli, 2015

Ses vi på Folkemødet? Under temaet "Bibliotek – Demokrati – Læring" afholdes i dagene 11.-14. juni biblioteksdebatter i Bib-zonen på midten af havnearealet i Allinge, Bornholm. For tredje år i træk bydes på et tætpakket program med debatter, kultur-indslag, quizzer og meget andet godt lover arrangørerne bl.a. Statsbiblioteket og Danmarks Biblioteksforening. Følg Folkemødet på db.dk.

Alle DB-kandidater til IFLA er valgt. Gloria Perez-Salmeron, Spaniens biblioteksforening, til IFLA President-elect. Kirsten Boelt, Aalborg bibliotekerne og DBs 2. næstformand, til den internationale biblioteksforenings styrende organ, Governing Board, hvor Kent Skov Andreasen slutter sin periode i år. Jakob Guillois Lærkes, Gladsaxe Bibliotekerne, til Public Library Section Committee, mens Søren Dahl Mortensen, Odense Centralbibliotek, kom ind i Children & Young Adults Section Committee. Arbejdet starter for alle på IFLA-kongressen i august.

Biblioteksafgiftudspil i høring i april. Biblioteksparaplyen hilser en revision velkommen og bakker op om introduktion af en digital komponent i afgiften, men finder ikke forslaget nytænkende og ambitiøst nok. Udvalget bag udspillet foreslår, at der af den eksisterende biblioteksafgift afsættes en pulje, som stiger fra 4% til 8% i årene 2018 til 2021. Danmarks Biblioteksforening så gerne, at man lod den digitale komponent stige automatisk i takt med digitale udlån. Allerede i dag overstiger digitale udlån procentsaten på 4%. Se db.dk – høringer.

DB nr. 3 udkom 15. juni 2015.

Vær med i konkurrencen om Danmarks Klimasang

De danske folkebiblioteker inviterer alle, unge som gamle, til at deltage i konkurrencen om at skrive ’Danmarks Klimasang’. Vil du eller I deltage i konkurrencen om at skrive ...

FNs Verdensmål 5

Hvad går verdensmål 5 ud på? Vi har fået færre barnebrude og flere kvinder i parlamenter, så der er langsom fremgang for ligestillingen i verden.Halvdelen af jordens ...