Nyhedsklip

Skrevet af

1 juli, 2015

Ses vi på Folkemødet? Under temaet "Bibliotek – Demokrati – Læring" afholdes i dagene 11.-14. juni biblioteksdebatter i Bib-zonen på midten af havnearealet i Allinge, Bornholm. For tredje år i træk bydes på et tætpakket program med debatter, kultur-indslag, quizzer og meget andet godt lover arrangørerne bl.a. Statsbiblioteket og Danmarks Biblioteksforening. Følg Folkemødet på db.dk.

Alle DB-kandidater til IFLA er valgt. Gloria Perez-Salmeron, Spaniens biblioteksforening, til IFLA President-elect. Kirsten Boelt, Aalborg bibliotekerne og DBs 2. næstformand, til den internationale biblioteksforenings styrende organ, Governing Board, hvor Kent Skov Andreasen slutter sin periode i år. Jakob Guillois Lærkes, Gladsaxe Bibliotekerne, til Public Library Section Committee, mens Søren Dahl Mortensen, Odense Centralbibliotek, kom ind i Children & Young Adults Section Committee. Arbejdet starter for alle på IFLA-kongressen i august.

Biblioteksafgiftudspil i høring i april. Biblioteksparaplyen hilser en revision velkommen og bakker op om introduktion af en digital komponent i afgiften, men finder ikke forslaget nytænkende og ambitiøst nok. Udvalget bag udspillet foreslår, at der af den eksisterende biblioteksafgift afsættes en pulje, som stiger fra 4% til 8% i årene 2018 til 2021. Danmarks Biblioteksforening så gerne, at man lod den digitale komponent stige automatisk i takt med digitale udlån. Allerede i dag overstiger digitale udlån procentsaten på 4%. Se db.dk – høringer.

DB nr. 3 udkom 15. juni 2015.

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...