Op og ned i debatten om eReolen

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

18 marts, 2016

Den 15. marts 2016 skriver DFs kulturordfører i et debatindlæg i Altinget, at bibliotekernes ”eReolen, er blevet en konkurrent til forlagsbranchen, og hvis branchen ikke finder en fælles løsning, er det måske på tide at tvinge bibliotekerne til at sælge eReolen”.

DBs formand, Steen B Andersen undrer sig over DF-trussel om at tvinge bibliotekerne til at sælge eReolen, hvor over 250 forlag deltager, mens kun en håndfuld forlag holder sig udenfor.

Samtidig påpeger bestyrelsesformanden for foreningen eReolen, Jacob Heide Petersen, faktuelle fejl i Alex Ahrendtsens debatindlæg. Bl.a. er ikke korrekt, at e-bøgerne på eReolen stilles gratis til rådighed. Bibliotekerne betaler for hvert eneste digitale udlån og gennemsnitsbetalingen for e-bøger lå i 2015 på 15 kroner per udlån svarende til i alt 17 millioner kroner i 2015.

I forlængelse af Alex Ahrendtsens debatinlæg anklages han nu af Mogens Jensen (S) for at ville ødelægge ”den danske bibliotekstradition.

Striden om eReolen er udløst af nogle få forlags udtræden af samarbejdet. Som DBs direktør Michel Steen-Hansen har gjort opmærksom på tidligere i Altinget, så er der masser af forlag som bakker op om eReolen.

 

Aftalen om e-bøger på bibliotekerne er en sejr for viden til borgerne

”Den netop offentliggjorte aftale mellem bibliotekernes digitale platform for udlån af e-bøger, eReolen, og landets største forlag Gyldendal (inkl. Rosinante) og Modtryk ...

Fortsat bestsellere på eReolen?

En række bestseller-forfattere truer med at trække sig fra eReolen.Onsdag den 9. september så Kulturen på NEWS nærmere på den aktuelle debat om sagen, og DBs direktør ...