Plads til kulturen – Kulturens Plads Folkemøde 2020

Skrevet af

1 januar, 1970

Vi vil skabe plads til kulturen på Folkemøde 2020. Vi er derfor i gang med at anlægge Kulturens Plads lige midt i Allinge – med kulturens egen scene.

Da KULTUR er det der sker mellem mennesker, så vil vi gerne invitere jer med til at udfylde de spritnye rammer. Og send gerne invitationen videre i dit netværk.
Lad os sammen tale kulturen op. Og lad os tale om kulturen selv, men også om kulturens rammebetingelser, snitfladerne imellem kultur og erhverv, hvordan vi udvikler os og alt det andet der er relevant for kulturen.

På Folkemøde 2020 har vi booket pladsen og sat scenen. Vi er i gang med at booke kulturordførere til at holde Kulturens Tale straks efter partiledertalerne.

Idéen er kort fortalt, at vi sørger for, der er kaffe på maskinen, lys i lygten, lyd i øret og øl i hanen, men kultur og debatten om den skabes i fællesskab. Og vi inviterer jer med ombord til at skabe nyt indhold. Vi har bl.a. fokus på den demokratiske samtale om kulturen, men den skal blandes med en masse andre kulturelle udtryk.

Kun fantasien sætter grænser. Kom og smid dine ideer på bordet. Så skaber vi i fællesskab rammer om Folkemødets nye kultursted samt betingelserne for deltagelse.

Rammerne
Vi tænker at sætte temaer op for debatterne og lave fælles dogmer

  • Der skal altid deltage minimum to forskellige fagligheder i debatter og events
  • Hvert indslag – max 45 minutter
  • Der må gerne tales udenfor eget felt og sammen med andre – husk, ikke for mange på scenen.

Næste skridt er at beskriv sin event på 400 anslag – og hvem man vil have med og om det foregår på scenen eller på pladsen.

Så finder vi dem der skal arbejde videre med deres indslag.  De valgte indgår i det videre samarbejde.
Vi forventer et omkostningsniveau på ca. 15.000 kr. pr debat.

Børns læselyst – en analyse af de seneste 20 års kulturpolitiske argumenter og strategier i Danmark

I Danmark har læselyst været på den børnekulturpolitiske dagsorden længe, men med en intensiveret indsats siden begyndelsen af 00’erne, hvor Kulturministeriet iværksatte ...

LiteratureXchange får to nye stærke samarbejdspartnere

Fra november 2022 tiltræder de to folkeoplysningsforbund FO-Aarhus og FOF Aarhus som nye samarbejdspartnere i festivalen og vil være med til at fortsætte den positive ...