Prøv app’en ‘Bogpris 2013’

Skrevet af

Michael Hartz Larsen

22 februar, 2013

Igen i år er der udviklet en app til Læsernes bogpris. App'en hedder Bogpris 2013, den er gratis og kan både bruges på Android og iEnheder.
Hent app'en, se anmeldelser og få læse- og lydprøver på de nominerede med dig, uanset hvor du er. Se også eksempler på, hvordan ny teknik giver animationer liv på en helt særlig måde – og så kan du selvfølgelig også stemme på din favorit i app'en.

Sådan gør du
Først skal du installere app'en på din smartphone eller tablet.

Du finder app'en ved at scanne QR-koden her til venstre.
Har du ikke en QR-kode scanner, kan du i stedet søge efter Bogpris 2013 der, hvor du normalt downloader apps.

Når du har installeret app'en, så start den, og vælg 'scan bogforside'.
Hold nu din smartphone op foran forsiden på en af de nominerede bøger med kameraet tændt. Du vil efter et kort øjeblik se et bogtræ vokse ud fra forsiden, og små gengivelser af de 10 nominerede bøger vil hænge på bogtræets grene.

Bevæg din smartphone lidt, og se 3D-effekten i fuld udgave. Teknikken bag effekten hedder augmented reality.

Tryk nu på en af de 10 bøger på bogtræet, og du vil få præsenteret en masse information om den pågældende bog. Anmeldeler, forfatterbiografi, læseprøve, lydprøve og adgang til afstemningen.

Tag bøgerne med dig
Har du først downloadet app’en, har du alle ressourcerne liggende på din smartphone, så du kan lytte og læse, når du har tid, også uden at være online. Går du f.eks. ind på e-bogs uddraget af en af de nominerede bøger, vil displayet vise ren tekst uden det visuelle univers. Du kan altid komme tilbage til app'ens hovedmenu ved at klikke på ikonet i øverste højre hjørne.

App'en Bogpris 2013 er udviklet af Redia med støtte fra Københavns Biblioteker og Aarhus Kommunes Biblioteker.

God fornøjelse med app'en – og husk at stemme på DIN favorit senest den 12. marts 2013.

Benjamin Koppel vinder Læsernes Bogpris 2023 for Annas sang

Benjamin Koppel har taget læserne med storm i sin vellykkede slægtssaga, der sætter musikalitet og nedarvede traditioner ind i en historisk sammenhæng. Tre ugers afstemning er ...

Stem til Læsernes bogpris 2023

AFSTEMNINGEN ER SLUTVinderen offentliggøres den 27. april 2023 Læsernes Bogpris er en ganske særlig litteraturpris – som navnet antyder, kåres vinderen nemlig af læserne ...