Topmøde i Århus 2015

Skrevet af

Kristine Højen

30 juni, 2015

Mit navn er Kristine, jeg er 21 år og er ved at skrive min bachelor på Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) i Aalborg.

Hvis mine tanker på vej hjem fra Danmarks Biblioteksforenings Topmøde 2015 skal opsummeres er den bedste måde at gøre det på nok følgende: ”Hvorfor i ALVERDEN er der ingen af mine studiekammerater der var der?” for jeg havde netop et af de fedeste døgn i mit liv.

DB top var en oplevelse for mig, og på mange områder langt mere givende, end meget af det undervisning jeg har haft i mine indtilvidere 3 studieår på Det Informationsvidenskabelige Akademi.

Det der rykkede allermest for mig, og det der gør at jeg føler jeg har fået så meget ud af Topmødet, var muligheden for at møde, og se nogen af de mennesker der arbejder indenfor den profession jeg en dag gerne vil arbejde indenfor.

Grunden til at jeg var der, når nu mine studiekammerater ikke var? Jeg var i forbindelse med Danmarks Biblioteksforenings Topmøde blevet spurgt af Det Informationsvidenskabelige Akademis (IVAs) kommunikationschef om jeg, og en anden studerende, havde lyst til at deltage som studenter repræsentant for IVA., da hun fortalte mig at der var en generel interesse fra deltagerne på mødet om ”hvordan de unge havde det” og det havde hun i den grad ret i.

Jeg fik i løbet af Topmødet lov til at snakke med en masse uddannede bibliotekarer, og høre deres minder og erfaringer fra dengang de gik på Danmarks Biblioteks Skole, men også at fortælle dem hvordan uddannelsen hang sammen i dag. Jeg synes det var vildt spændende at høre hvilke fag de havde haft dengang de gik på det institut jeg er tilknyttet i dag.

Min dobbelt kasket til topmødet, både som deltager men også som studenter repræsentant gjorde at jeg fik mulighed for at snakke med de andre udstillere til topmødet. Jeg havde blandt andet en lang snak med en fra forlaget Lindhardt og Ringhof omkring frivillighed indenfor forlagsbranchen, da jeg har flere studiekammerater der gerne vil bruge deres uddannelse fra IVA til at arbejde med eller i forlag.

Til Festaftenen var jeg også så heldig at få lov til at sidde til bords med medarbejdere i både Axiell, Kulturstyrelsen og en af dem der havde arbejdet i tænketanken Fremtidens Bibliotek, hvilket jeg aldrig ville have fået lov til hvis jeg deltog som almindelig studerende.

Derudover deltog jeg også i workshoppen ”Hvordan kommer der læring ud af folkeskolereformen og folkebiblioteker?” om fredagen hvilket var så spændende da det er indenfor det emne at jeg skriver min bachelor.

Alt i alt er jeg taknemmelig og glad for at have deltaget i Danmarks Biblioteksforenings Topmøde og jeg håber at jeg får mulighed for at komme med igen i 2016, enten som studenter repræsentant eller studerende. Forhåbentligt sammen med nogen af mine studiekammerater der også drømmer om at arbejde indenfor biblioteks branchen.

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...