Hvad mener undervisningsministeren og kulturministeren folkebibliotekerne kan og skal byde ind med i udvikling og implementering af den nye folkeskolereform? Hvordan kan bibliotekets rum og bibliotekarerne bringes i spil på tværs af klassiske professioner og fysiske matrikler? Danmarks Biblioteksforening, Kulturstyrelsen og Bibliotekschefforeningen inviterer til en heldagskonference den 23. februar 2015 i København.
Konferencen sætter fokus på udviklingsmuligheder og samarbejdspotentialer mellem folkebibliotek og folkeskole i en tid, hvor de klassiske professionsgrænser bliver mere og mere flydende, og hvor den traditionelle forståelse af demokratiske institutioner skal finde nye veje, at udmønte sig på. Konference vil bl.a. give inspiration og indsigter i muligheder og udfordringer. Endeligt er det en anledning til at stille essentielle spørgsmål om de politiske ambitioner for hvorfor, hvordan og om, vi kan udnytte folkebiblioteket i reformernes tid.
På dagen får vi indsigter i skolernes strategiske overvejelser og praksiserfaringer om arbejdet med at udvikle det nye folkeskoletilbud herrunder udfordringer, kompromiser og konsekvenser samt debat om, hvordan vi sammen kan skabe fremtidens folkeskole med folkebiblioteket som essentiel samarbejdspartner.
OPLÆGSHOLDERE
På dagen er der oplæg & debat med bl.a.:
Christine Antorini, Minister, Undervisningsministeriet
Hvad er meningen?
Marianne Jelved, Minister, Kulturministeriet
Kultursamarbejdets potentialer
Henrik Good Hovgaard, Fremtidsforsker, Future Navigator
Hvad skal fremtidens børn kunne?
Søren Gytz Olesen, ph.d., Forskningsleder, VIA University College
Hvem åbner ballet?
Dorte Lange, Næstformand, Danmarks Lærerforening
Debat om samarbejdet i den åbne folkeskole
Moderator: Niels Frid-Jensen, journalist og tv-vært
STED:
Nationalmuseet, Festsalen, København K
Tilmelding & Pris – Alle pladser er desværre udsolgt tilmeld dig venteliste ved at sende en mail til ab@db.dk
Pris 950,- kr. ex. Moms.