Valg til DBs Repræsentantskab

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

12 december, 2013

Danmarks Biblioteksforening skal vælge nyt repræsentantskab i 2014. Derfor skal du nu overveje, om du stiller op til valget.

Vi har brug for et stærkt hold til repræsentantskabet, så det er vigtigt, at mange gode og engagerede kandidater vil være med. Det er ofte biblioteksledere, som stiller op til valget, og det er rigtig godt, men bestemt ikke en forudsætning for at melde sit kandidatur. DB har nemlig brug for en mangfoldighed af synspunkter, holdninger og indfaldsvinkler. Kun på den måde kan vi sammen videreudvikle det stærke folkebibliotek.

DB har stor national gennemslagskraft og er kendt både i og udenfor vores branche. Den position vil du som medlem af repræsentantskabet skulle være med til at fastholde.

Der skal vælges 17 repræsentanter til repræsentantskabet blandt valggruppe B's medlemmer:

  • 12 blandt DBs personlige medlemmer
  • 4 blandt DBs organisationsmedlemmer
  • 1 blandt DBs studerende medlemmer fra IVA og SDU

Når de 17 repræsentanter er valgt, skal der blandt dem vælges én faglig næstformand (2. næstformand) og 3 medlemmer til forretningsudvalget – foruden de mange andre poster, vi besætter i DB’s organisation.

Vil du vide mere om indhold, arbejdsform m.m. er du meget velkommen til at kontakte de nuværende valggruppe B-medlemmer i DBs Forretningsudvalg:

  • Lars Bornæs, Silkeborg Bibliotek, labo(at)silkeborgbib.dk eller 2213 3630
  • Carl Gustav Johannsen, IVA, cgj(at)iva.dk eller 2047 8278
  • Lone Hedelund Henriksen, Århus Kommunes Biblioteker, lhh(at)aarhus.dk eller 89409640/26838010
  • Kirsten Boelt, Aalborg Bibliotekerne kbt-kultur(at)aalborg.dk eller 9931 4425

Du kan også læse mere om DBs arbejds- og indsatsområder i denne folder.

Deadline for kandidatopstilling er den 31.12.2013
Beslutter du dig for at stille op til DBs repræsentantskab, skal du sende en valgudtalelse og et billede, som kan indgå i præsentationsmaterialet til afstemningen.
Og du skal selvfølgelig være medlem af DB.
Du bedes også tilkendegive, om du ønsker at stille op til næstformandsvalget. Send materialet til webmaster@db.dk.
Valget er elektronisk og foregår fra den 15. januar til den 15. februar. Valgresultatet offentliggøres den 17. februar 2014.

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...