Velkommen på Legepladsen

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

23 august, 2016

Gladsaxedagen lørdag 27. august bliver en særlig stor festdag i år, hvor Bibliotekshaven og den unikke litteratur-legeplads ved Gladsaxe Hovedbibliotek indvies kl.14.00.
Den nye legeplads forestiller en stor hylde med berømte børnebøger, hvor ungerne kan boltre sig, samtidig med at de besøger Mustafas Kiosk, klatrer på Cirkelines prikker, hilser på Mumi og måler sig op ad den over fire meter høje bog om Lange Peter Madsen. Ideen er nemlig at lade børn og voksne gå på opdagelse og lege i den nordiske børnelitteraturs skatkammer, både de ældre og de nye klassikere.

På havens scene er der plads til koncerter og teater og en tumleplads inspireret af de berømte børnerim fra ”Okker gokker gummi klokker”, hvor man eksempelvis kan vippe på en fyldepen og køre i karrusel på lærer Madsens hat. Mindre børn, som kan lege i butikkerne fra Palle Alene i Verden. Alt imens de voksne kan tage en slapper på en bænk af stablede bøger og nyde synet af japanske kirsebærtræer og vilde markblomster, der indrammer haven.

Festlighederne finder sted på Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg.

Program for åbningen 

Kl. 14.00   Borgmester Karin Søjberg Holst åbner Bibliotekshaven
Kl. 14.30   Paolo Nani Teater: Jekyll On Ice
Kl. 16.00   Koncert med Lotte Assing Kor fra Gladsaxe Musik- og Billedskole
Kl. 16.30   Gladsaxe Musik- og Billedskoles musikkaravane går gennem haven

Læs mere

Tegneserier booster børns læselyst

Med projektet ’ét år med tegneserier’ har Dansk Forfatterforening, en række tegneserieskabere og Pædagogiske Læringscentre undersøgt, om genren kunne øge læselysten ...

Flere end 100 DR-romanklubber åbner på biblioteker landet over

Lysten til at læse sammen og drøfte danske romaner fejler bestemt ikke noget hos danskerne efter coronatiden. Læsningen i DR Romanklubberne gik i gang 1. december på ...