Vision for bibliotekernes fremtid med kunstig intelligens

Skrevet af

7. marts, 2024

Kunstig intelligens er et teknologisk felt i rivende udvikling. Teknologien medfører enorme udfordringer og muligheder for borgere, samfund og biblioteker.

På tværs af Centralbibliotekerne, Danmarks Biblioteksforening, Bibliotekschefforeningen, Det Digitale Folkebibliotek og KOMBIT ser vi et behov for at skabe national samling og retning, refleksion og samtale om de store forandringer, som vi står midt i og overfor med kunstig intelligens. 

Vi inviterer derfor hele bibliotekssektoren ind til en visionsproces, hvor vi sammen udvikler en vision for den foretrukne fremtid for folkebibliotekerne i en verden med kunstig intelligens.

Formålet er at styrke de danske folkebiblioteker og civilsamfundet generelt i at være klar til de fremtidige muligheder og udfordringer, der ligger i anvendelsen af kunstig intelligens.

Processen vil munde ud i et visionspapir med pejlemærker og fokusområder, som kan være med til at samle sektoren og sætte retning i de kommende års vigtige arbejde med dette fremadstormende teknologiske felt. 
    
Vi håber meget, at du har lyst til at engagere dig i processen, som du kan læse mere om her.

Hvordan styres din adgang til viden på nettet?

En opsamling på konferencen “Sådan styrer techgiganterne og kunstig intelligens din adgang til viden på nettet” fra den 3. april 2024.

Publikumsudvikling i Fremtidens Biblioteker – nyt fagligt netværk

Kunne du tænke dig at indgå i et fagligt netværk med fokus på publikumsudvikling og brugerindsigter i en bibliotekskontekst? Så bliv en del af det nye netværk, som ...

Forsker: Derfor er udlån ikke bibliotekets vigtigste opgave

“Danmark har brug for bibliotekerne. Og vi har brug for, at de udvikler sig, så de stadig er relevante. Det vigtigste er ikke længere at udlåne bøger.” Sådan ...

Invitation til konference: Sådan styrer techgiganterne din adgang til viden på nettet

Igen i år er Danmarks Biblioteksforening medarrangør af en konference om digital informationssøgning: ‘Sådan styrer techgiganterne og kunstig intelligens din adgang til ...

Streamingevent om AI/ChatGPT

Med ChatGPT har verden fået øjnene op for, hvor langt techgiganterne er kommet med maskingenereret information. Teknologien giver både muligheder og udfordringer for ...