Invitation til konference: Sådan styrer techgiganterne din adgang til viden på nettet

Skrevet af

28. februar, 2024

Igen i år er Danmarks Biblioteksforening medarrangør af en konference om digital informationssøgning: ‘Sådan styrer techgiganterne og kunstig intelligens din adgang til viden på nettet’.

Ifølge en ny undersøgelse fra Center for Sociale Medier, Tech og Demokrati, er knap to ud af tre danskere bekymrede for mis- og desinformation og for, om algoritmerne giver os et skævt billede af aktuelle begivenheder. Men hvordan fungerer søgemaskinerne? Hvad kan man selv gøre for at finde frem til troværdig viden? Og hvor er der brug for, at samfundet sætter nogle rammer og sikrer fri og uhindret adgang til viden?

Deltag i konferencen og forstå forandringerne, og hvordan man får adgang til viden i en fremtid, hvor algoritmer og kunstig intelligens bliver endnu mere styrende for, hvad vi kan finde på nettet.

Konferencen er arrangeret i et samarbejde mellem Lex – Danmarks nationalleksikon, Danske Universiteter, Danske Professionshøjskoler, Danske Gymnasier og Danmarks Biblioteksforening og finder sted onsdag den 3. april kl. 15.00-17.30 på Københavns Universitet i Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København.

Klik her for at læse mere om konferencen, det foreløbige program og for at tilmelde dig.

Bøger og læsning i AI-æraen

EBLIDA-konferencen 2025 fokuserede på at styrke biblioteker som demokratiske nøgleinstitutioner med særligt fokus på AI og læsning.

Ny stor indsats skal styrke børns digitale dannelse i skole, fritid og hjem

En ny platform er gået i luften med den hidtil bredeste indsats for at styrke digital dannelse og trivsel hos børn og unge i Danmark

Adgang til viden i en tid med kunstig intelligens

Hvad kan du selv gøre for at finde troværdig viden? Konference i København og online den 23. april 2025.

Unges informationskompetencer i en tid med AI

Har elever og studerende de nødvendige informationskompetencer til at anvende AI-værktøjer på ansvarlig vis?

Brønderslev Bibliotek teamede up med forlag for at udvikle undervisning til folkeskolen

Kunstig intelligens kræver kreativ og kritisk tænkning: Brønderslev Bibliotek teamede up med forlag for at udvikle undervisning til folkeskolen

De unge sakker bagud i forståelsen af teknologi

Den teknologiske udvikling kan forstærke uligheden i uddannelsessystemet så det er vigtigt, at folkeskolen er rustet til at undervise eleverne om teknologiforståelse

Regeringen går i kamp mod tech-giganterne

Regeringen vil sammen med en række børneorganisationer arbejde for at skabe en tryg hverdag for børn og unge i en god balance mellem det fysiske og digitale liv.

Søg puljemidler til samarbejder om børns læseglæde samt digital biblioteksudvikling

21 mio. kr. fra 'Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre' er i 2024 øremærket til at udbygge samarbejder om børns læseglæde.