Workshop 3: Hvad skal der til at skabe en digitalt dannet borger?

Skrevet af

25. marts, 2015

Hvad skal der til for at være digital dannet? – er det kun digitale kompetencer eller kræver det også helt andre egenskaber at være dannet i et digitalt demokrati? Hvordan sikre man borgerne en fri adgang til digital information, når der er stadig flere digitale betalingsmure og søgeterme er uigennemskuelige? Hvordan får vi adgang til fremtidens bøger når de er digitale? Hvilken rolle skal biblioteket spille i den udvikling?
Arrangeret af DB udvalget “Bibliotekerne – indgangen til det digitale samfund”

11.00-11.10
Velkomst præsentation og program
Evan Lynnerup, Formand for Danmarks Biblioteksforenings udvalg: Bibliotekerne – Indgangen til det digitale samfund

11.10-11.40
Hvad skal der til for at man er digitalt dannet?
Klaus Kvorning Hansen, formand for Dansk IT Udvalg for digitale kompetencer. Han vil præsenterer udvalgets arbejde med et samlet katalog over hvad fremtidens borger skal kunne for at være digitalt dannet. Kataloget tager sit udgangspunkt i ICILS – International Computer and Information Literacy Study og har til formål at danne grundlag for at definerer de digitale kompetencer fremtidens generation skal besidde for at kunne deltage i demokratiet.
Han lægger herefter op til forsamlingen om at komme med input til Dansk IT Digitale dannelses katalog

11.40-12.05
Workshop og input til Kompetencekatalog

12.05-12.10
Opsamling og tak for deltagelse

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 24. og 25. april 2025

Sæt kryds i kalenderen ved den 24. og 25. april 2025, hvor Det Bibliotekspolitiske Topmøde indtager kulturhotellet HØJHUSET i Herning.

Tilbageblik på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Oplæg, billeder og videoer, og alt muligt andet fra Topmødet, er nu tilgængeligt på Topmødets hjemmeside.

Kultur som løsning i en krisetid

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 sætter fokus på hvordan kultur og biblioteker er med til at skabe trivsel, bæredygtig udvikling og få flere til at tage del i demokratiet.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.

Trendspottere på Topmødet

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 er der igen mulighed for at blive inspireret og få gode ideer med hjem, når årets Trendspottere præsenterer spændende projekter fra ...

Forsker: Derfor er udlån ikke bibliotekets vigtigste opgave

“Danmark har brug for bibliotekerne. Og vi har brug for, at de udvikler sig, så de stadig er relevante. Det vigtigste er ikke længere at udlåne bøger.” Sådan ...

Skal din kommune være vært for Det Bibliotekspolitiske Topmøde?

Det Bibliotekspolitiske Topmøde afholdes hvert år et nyt sted i Danmark. I de senere år har mødet tiltrukket mellem 400 og 500 politikere og fagfolk fra hele landet, som ...