Workshop 4: Nye former for Borgerinddragelse

Skrevet af

25. marts, 2015

Initiativerne for at sikre rammerne for at styrke det aktive Medborgerskab samt borgernes muligheder for at udfolde dette, er mange i disse år. For at bevare og udvikle et godt og bæredygtigt velfærdssamfund, er der behov for at gentænke måden vi er sammen på.

Byrådet i Aarhus har nedsat et medborgerskabsudvalget der netop skal arbejde med medborgerskab, nye metoder, nye roller og nye ansvarsområder.

På workshoppen hører vi blandt andet om borgerbudgetter i lokalområderne og ”12 til middag” som er nogle af de metoder medborgerskabsudvalget øver sig på for at styrke aktivt medborgerskab og samskabelse. Der lægges op til deltagernes aktive medvirken.

Arrangeret af Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune.

11.00
Velkomst og introduktion ved Hans Schou (V) medlem af DBs forretningsudvalg. Medlem af Kulturudvalget og Medborgerskabsudvalget i Aarhus Kommune.

11.05
Tine Holm Mathiasen, sekretariatet for Medborgerskabsudvalget vil fortælle om baggrunde for Medborgerskabsudvalget, organisering af udvalgets arbejde herunder præsentation af konkrete medborgerskabsindsatser som deltagerbudgetter og 12 til middag.

11.20
Helene Bruhn Schwartzman, konsulent i Borgerservice og Biblioteker, Lokalbibliotekerne fortæller om arbejdet med Deltagerbudgetter.

11.35
Workshop hvor deltagerne får mulighed for at drøfte på hvilke områder Deltagerbudgetter kan være med til at skabe merværdi i bibliotekerne og lokalsamfundene.

12.05
Opsamling v. Hans Schou

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 24. og 25. april 2025

Sæt kryds i kalenderen ved den 24. og 25. april 2025, hvor Det Bibliotekspolitiske Topmøde indtager kulturhotellet HØJHUSET i Herning.

Tilbageblik på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Oplæg, billeder og videoer, og alt muligt andet fra Topmødet, er nu tilgængeligt på Topmødets hjemmeside.

Kultur som løsning i en krisetid

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 sætter fokus på hvordan kultur og biblioteker er med til at skabe trivsel, bæredygtig udvikling og få flere til at tage del i demokratiet.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.

Trendspottere på Topmødet

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 er der igen mulighed for at blive inspireret og få gode ideer med hjem, når årets Trendspottere præsenterer spændende projekter fra ...

Forsker: Derfor er udlån ikke bibliotekets vigtigste opgave

“Danmark har brug for bibliotekerne. Og vi har brug for, at de udvikler sig, så de stadig er relevante. Det vigtigste er ikke længere at udlåne bøger.” Sådan ...

Skal din kommune være vært for Det Bibliotekspolitiske Topmøde?

Det Bibliotekspolitiske Topmøde afholdes hvert år et nyt sted i Danmark. I de senere år har mødet tiltrukket mellem 400 og 500 politikere og fagfolk fra hele landet, som ...