Forlig mellem IFLA og generalsekretæren

Den afgående generalsekretær introducerer planer for transformationsprocessen på IFLA kongressen i Polen 2017. Foto: IFLA Flickr.

Skrevet af

Hellen Niegaard

12 december, 2022
Download hele magasinet som pdf:

Efter en del uro internt i IFLA, i den internationale biblioteksorganisations hovedkvarter i Haag, er organisationens politiske topledelse og generalsekretær Gerald Leitner blevet enige om at afslutte samarbejdet i slutningen af 2022.

Først på året da man fra Governing Board, det styrende organ, annoncerede planen om at slutte samarbejdet skete det uden megen forklaring. I modsætning til efterfølgende, verserende rygter er det vigtigt for GB’s medlemmer at understrege, at Leitner aldrig er blevet fundet ansvarlig for nogen juridisk eller kontraktlig forseelse, oplyses det i en udmelding fra organisationen den 31. oktober; uenigheden beror på forskellig holdning til ledelse af organisationen.

Den afgående generalsekretær har varetaget posten siden sommeren 2016 og stod bl.a. i spidsen for transformationsprocessen af IFLA til en mere moderne organisation i forhold til at kunne tackle udfordringer afledt af den stadigt stigende globalisering og digitalisering.

Gerald Leitner startede således bl.a. Global Vision projektet som på hidtil uset basis involverede bibliotekarer fra hele verden i processen, der havde fokus på at skabe en ny tidssvarende vision. Han har derudover bl.a. været en drivende kraft omkring arbejdet med ny strategi samt omstrukturering af IFLA herunder opgaven med at sikre en bredere regional repræsentation med det mål at kunne give bibliotekerne i alle dele af verden en stærk stemme i IFLA.

Se mere om IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) og organisationens internationale arbejde og indsatsområder på ifla.org/news.

Læs også “Hvad sker der i IFLA”

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...